NAJNIŽA STIPENDIJA 220 KONVERTIBILNIH MARAKA :: Semberija INFO ::

 

NAJNIŽA STIPENDIJA 220 KONVERTIBILNIH MARAKA


U zgradi Gradske uprave danas su uručena rješenja za stipendije najboljim studentima sa područja grada Bijeljina. Neka od deficitarnih  zanimanja za koje se dodjeljivala stipendija u ovoj akademskoj godini su profesor hemije, doktor medicine,  doktor veterinarske medicine, diplomirani defektolog, diplomirani inženjer arhitekture. Od prijavljenih 68 studenata, samo njih 26 dobilo je stipendije. Neki od studenata dobili su po prvi put stipendiju, a neki od njih nastavljaju sa stipendiranjem.  Ove godine najniža stipendija iznosi 220 konvertibilnih maraka, a najviša 286 konvertibilnih maraka, što je za 10% više u odnosu na prošlu godinu.

Savjetnik gradonačelnika Grada Bijeljina, Radoslav Ostojić rekao je da je konkurs proveden tako da se od Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske dobija lista deficitarnih zanimanjima, gdje se na osnovu odluke pravilnika grada Bijeljina  provodi postupak samog konkursa i odabir studenata koji će stipendirati Grad Bijeljina.

-Kriterijumi po kojima se određivalo ko će dobiti stipendiju su deficitarna zanimanja i prosjek ocjena. Moram da naglasim da su to sve izuzetni studenti, odlični. Cilj samog stipendiranja jeste to, da se sutra ti isti studenti kao uspješni ljudi vrate u grad Bijeljinu i da svojim znanjem doprinesu razvoju grada“, zaključio je savjetnik gradonačelnika Ostojić.



Jedni od 26 dobitnika stipendije su Đorđe Damjanović, student četvrte godine veterinarske medicine na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitet u Novom Sadu i Nataša Ćulum, student na Hemijskom fakultetu Univerzitet u Beogradu, obećali su da će se potruditi da opravdaju stipendiju koju su dobili od Grada Bijeljina i da će se nakon završenog fakulteta vratiti u svoj grad i potruditi se da doprinesu poboljšanju svoje struke.

Semberija info