POTPISAN MEMORANDUM O SARADNjI :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNjI


Danas je u prostorijama JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“  Bijeljina potpisan memorandum o saradnji sa JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina. Takođe su uručene zahvalnice i plakete pojedincima, ali i ustanovama sa područja grada Bijeljina.

Željana Arsenović, direktor biblioteke rekla je da danas imaju jedan značajan događaj u narodnoj biblioteci i sumirajući ovu godinu, sjajnu su saradnju imali sa svim vrtićima i sa svim ustanovama grada Bijeljina.

-Danas sa Dječijim vrtićem „Čika Jova Zmaj“ potpisujemo memorandum o zajedničkoj saradnji. Treba naglasiti da mi imamo dobru saradnju, ali pandemija nas je u tome usporila i u protekle dvije godine nismo imali uslove za održavanje svih radionica i kulturnih manifestacija vezanih za učešće djece. Zato danas obnavljamo saradnju, jer su se stekli uslovi ponovo za to. To je izuzetno značajna saradnja, jer ćemo razmjenjivati iskustva i stavove u pogledu razvoja i kulture,  a prije svega djeca će sticati ljubav prema biblioteci i pisanoj riječi. Takođe, danas ćemo dodijeliti zahvalnice za sve ustanove koje su učestvovale u kolektivnom upisu 2021. godine. Ustanova, koja je ove godine upisala najveći broj svojih zaposlenih, je JZU Bolnica „Sveti vračevi“ Bijeljina. Njihov direktor je lično je upisao sve svoje zaposlene. Zatim tu su zaposleni iz Elektro Bijeljine, Doma zdravlja Bijeljina, AD „Vodovod i kanalizacija“,  te zaposleni iz Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina. Imamo dobru saradnju sa svim osnovnim i srednjim školama sa našeg područja. Danas dodjeljujemo plakete i „Naj čitalac“ za 2021. godinu, za osobe koje su pročitale najviše knjiga u ovoj godini - šest sa dječijeg odjeljenja, tri u kategoriji predškolaca i tri u kategoriji osnovoškolaca. Na Odjeljenju za odrasle tri plakete u kategoriji srednjoškolci, studenti i ostali građani“, završava Željana Arsenović.



Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović kazao je da je cilj ove saradnje promocija zdravog odnosa prema kulturi kod djece ranog uzrasta.

-Kod djece razvijamo ljubav prema književnosti, knjizi i mislim da ćemo kroz saradnju koja je bila i prethodnih godina to i uspjeti. Bitno je kod ranog uzrasta raditi u tom pravcu da djeca shvate zbog čega je potrebno čitati, da imaju ljubav prema knjizi i osjećaj prema kulturi u opšte. Moram istaći da danas potpisujemo memorandum o saradnji za narednu godinu, a naša saradnja traje već dugi niz godina.  Važno je reći i to, da biblioteka ima mlade čitaoce, mlade korisnike njihovih usluga,“ završava Vujanović.

Direktor JZU „Sveti vračevi“ Bijeljina, profesor dr Zlatko Maksimović kazao je da je povod zbog čega su ovdje izuzeto važan za zdravstvene radnike, jer to pokazuje da i pored stručne literature imaju potrebu i interes da se druže sa knjigom, da se kroz nju obogaćuju kao ličnosti.

- Knjiga je tu i kao najbolji prijatelj, da nam pruži utjehu u teškim trenucima, da lakše prebrodimo životne nedaće, da nas razvedri i duhovno osnaži. Moja preporuka, posebno mladima, je zapravo molba da više borave u biblioteci, da im druženje sa knjigom bude prioritetnije i važnije od virtuelnih druženja koja su puna nepoznanica i lažnih vrijednosti“, naglašava dr Maksimović.

Semberija info