USTRIJELILI NAJOPREZNIJU ZVIJER :: Semberija INFO ::

 

USTRIJELILI NAJOPREZNIJU ZVIJER


Dok su bili u pogonskom lovu na divlju svinju, pred lovce iz Modrana izletio je čopor od pet vukova, od kojih su jednog i ustrijelili.

Nije se to, naravno, desilo u našoj ravnoj Semberiji, već na obroncima Romanije, tokom proteklog vikenda, gdje su članovi Lovačkog udruženja "Podrinje" Janja bili na poziv pobratimskog udruženja "Jahorina" Pale.
 
O kakvom je lovačkom uspjehu riječ, svjedoči podatak da je veoma mali broj lovaca ikada imao priliku da uživo vidi vuka, čak i u područjima koja ta zvijer obično naseljava, a da ne govorimo o bijeljinskim lovcima.

 
Ali posrećilo se to jednom od njih, na sada već tradicionalnom lovačkom druženju. Naime, već više od pola vijeka lovačka udruženja "Podrinje" Janja i "Jahorina" Pale su bratimljena udruženja, a njihovo druženje preraslo je u istinsko prijateljstvo.
 
Redovno se organizuje grupni lov, gdje se, osim toga, pozivaju gosti i na druženje. Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su članovi LU "Podrinje" Janja bili u prilici da love divlje svinje na obroncima Romanije.
 
Domaćini iz Pala su im skrenuli pažnju da su u posljednje vrijeme na tom području primijećeni vukovi, koji prave velike štete domaćinstvima sela Majdan, a samim tim im i pružili šansu za odstrel ove najlukavije i najpažljivine životinje na našim terenima. Bijeljinski lovci su ovu šansu i iskoristili.
 
"Lovci iz Modrana su imali sreću da, tokom pogona na divlju svinju, na njih izađe čopor od pet vukova, a najiskusniji među lovcima je uspio i da odstrijeli jednog, što se smatra krunom svakog lovca", kaže za portal InfoBijeljina bijeljinski lovac Vojislav Gligić.
 
 Sve ovo je, dodaje, izazvalo oduševljenje među stanovnicima planinskog sela Majdan.
 
"Oni nisu krili sreću ništa manje od lovca koji je i odstrijelio vuka", naglašava Gligić.
 
Bilo je to u subotu, a druženje se, ističe on, nastavilo i drugi dan vikenda, kada je odstrijeljeno sedam divljih svinja.
 
Bijeljinski lovci naglašavaju da je ovim još jednom dokazana snaga njihovog prijateljstva sa članovima LU "Jahorina" Pale, koji su se i ovaj put pokazali kao odlični domaćini.

Izvor: InfoBijeljina