HUMANITARNO PRODAJNA IZLOŽBA RADOVA DJECE SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I DJECE U RIZIKU :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNO PRODAJNA IZLOŽBA RADOVA DJECE SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I DJECE U RIZIKU


Danas je u Centru za kulturu Semberija“ organizovana humanitarno prodajna izložba radova djece sa teškoćama u razvoju i djece u riziku. Na izložbi se mogao vidjeti veliki broj radova koje su ova djeca pravila sa ljubavlju. Cijene nisu određene, nego svako ubaci u kasu koliko je u mugoćnosti.

Nevena Rankić, logoped i audiolog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, rekla je da je prvenstveno njihova želja bila da ova humanitarno prodajna izložba služi za prikupljanje novca za paketiće.

-Svi radovi, koji su izloženi danas ovdje, nastali su na našim kreativnim radionicama. Zamisao je bila da mi pokažemo koliko su naša djeca kreativna, maštovita, a prije svega vrijedna. Imali smo i naš interni dogovor, da sav novac od prodaje služi za kupovinu paketića sa spiska individualnih želja koji su oni napisali. Najčešće su to skromna djeca, mlađi su poželjeli bojice, flomastera, bojanke, a stariji parfeme, majice, patike“, završava Rankićeva.

Pavle Todorović, jedan od izlagača radova, kazao je da je od Deda Mraza dobio paketić, ali da je poželio još jedan, te je zbog toga bio vrijedan.



-Pravio sam ukrase za jelke, Snješka Bijelića i Deda Mrazove“, završava Pavle Todorović.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radiša Petrović rekao je da osnovni cilj ovakvih događaja treba da bude sama promocija inkluzije u društvo mladih i djece sa poteškoćama u razvoju.

-Često su ta djeca na marginama. Cilj svih nas treba da bude, da se ta djeca kroz što više događaja i aktivnosti ne osjete zapostavljeno ni u jednoj sferi društva. Zahvalio bih se svim zaposlenim u Centru za socijalni i vaspitačima iz Dnevnog centra koji rade sa ovom djecom, stvarno ulažu velike napore i kroz svakodnevne događaje i aktivnosti svjedoci smo da oni stvarno dobro rade i da su stvarno na dobrom putu da toj djeci i mladimo učinimo što ljepši i zanimljiviji život“, zaključio je Petrović.