DEMOS: OSTAJEMO NA PUTU DA SE SRPSKOJ VRATE ODUZETE NADLEŽNOSTI :: Semberija INFO ::

 

DEMOS: OSTAJEMO NA PUTU DA SE SRPSKOJ VRATE ODUZETE NADLEŽNOSTI


Gradski odbor DEMOS-a, organizovao je tradicionalni prijem za predstavnike medija, a potpredsjednik DEMOS-a i predsjednik Gradskog odbora O Bijeljina Milan Dakić, istakao je da sa medijima imaju korektnu saradnju.

-Članovi Demokratskog saveza su tokom ove kalendarske godine bili veoma aktivni u radu, kada su u pitanju naši građani, a u prilog ide i činjenica aktivnost četiri odbornika u Skupštini grada, gdje djelujemo u okviru Koalcije „Dogovor za Bijeljinu“. Sve diskusije, kao i svi amandmani četiri odbornika DEMOS-a, odnose se upravo na potrebe naših građana i tako ćemo nastaviti raditi i u periodu pred nama“, rekao je Dakić. On je naglasio da je već poznato da su ljudi iz DEMOS-a uvijek uz svoj narod, da su im uvijek dostupni i spremni da ih saslušaju, porazgovaraju, kako bi pronalazili načine za rješavanje problema koje tište građane.

-Funkcija političara i jeste da predstavljaju građane i da kroz političko angažovanje opravda dobijeno povjerenje. Demokratski savez i u godini na izmaku nastavlja svoju misiju, a spremno ćemo ući i u 2022. godinu, koja će biti izborna“, rekao je Dakić. On je dodao da je pandemija dodatno uticala, kako na društveni život, tako i na ponašanje određenih političkih partija i političara i izrazio nadu će se i to ubrzo završi, kako bi se svi vratili normalnom životu. Govoreći o predstojećim opštim izborima, Dakić je rekao da DEMOS očekuje da će imati šest-sedam poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

-To je nešto realno što mislimo da možemo. Na dvije jake regije, Sarajevsko-romanijskoj i u Hercegovini, gdje trenutno nemamo poslanike, formirali smo opštinske i gradske odbore. Vjerujem da ćemo zadržati broj poslanika u izbornim jedincama gdje ih sada imamo, ali i da ćemo povećati glasačko tijelo“, rekao je Dakić i poručio da će Demokratski savez ostati na putu da se Republici Srpskoj vrate oduzete nadležnosti, što su podržali i na posebnoj sjednici NSRS.

-Demokratski savez će ostati dostojan sebe i svega u što je ušao kada je riječ o političkoj situaciji na nivou Republike Srpske i vraćanja nadležnosti“, naglasio je Dakić. On je u ime DEMOS-a, građanima čestitao predstojeće novogodišnje i božićne praznike uz želju da ih provedu u zdravlju i veselju.