SVEČANA AKADEMIJA POVODOM JUBILEJA TEHNIČKE ŠKOLE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM JUBILEJA TEHNIČKE ŠKOLE U BIJELjINI


Posljednjih nekoliko dana bijeljinska Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ nizom je manifestacija obilježila 100. godina svog postojanja. Nakon promocije monografije o vijeku zanatskog obrazovanja u Semberiji zatim otkrivanja biste Mihajla Pupina ispred zgrade Tehničke škole sinoć je u Centru za kulturu „Semberija“ održana svečana akademija kojoj su prisustvovali nekadašnji i sadašnji učenici, nekadašnji i današnji profesori kao i brojni prijatelji. Prisutnima je na početku manifestacije prikazan film na kojem je dokumentovan stogodišnji hod ove obrazovno-vaspitne ustanove.

-Tokom prethodnih deset decenija generacije učitelja, nastavnika i profesora su postavljale temelj znanja za više od 20.000 učenika kojima su predavali. Gradeći školu, gradili su slobodnu zajednicu različitih ličnosti koji su bili i danas su, stanovnici cijelog svijeta. Čitav vijek ova škola svakoj novoj generaciji ukazuje na važnost ličnog djela i podviga na putu izgradnje ličnog i kolektivnog identiteta i nadahnjuje svakog pojedinca na samostalno stvaralaštvo u različitim oblastima. Hvala svim kolegama koji su decenijama unazad timskim radom, međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem doprinijeli da jubilej proslavljamo kao moderna obrazovna institucija koja školuje kadrove neophodne za tržište rada i priprema ih za dalje školovanje“, rekao je Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole.



Prvi čovjek grada Bijeljina, Ljubiša Petrović, biranim riječima se osvrnuo na historijski značaj i ulogu koju je Tehnička škola igrala u Semberiji tokom prethodinih stotinu godina. Podsjetio je na obavezu cjelokupne zajednice da svoje mlade hrabri i podstiče da slobodno misle, sumnjaju i preispituju svijet oko sebe, da eksperimentišu, da ne odustaju poslije neuspjeha, da nude rješenja za probleme...

-Poštovani pupinovci, učenici i profesori, srećan vam prvi vijek uspjeha i posvećenosti. Nastavite da budete prethodnici i ljudi koji stvaraju budućnost“, čestitao je na kraju svog obraćanja gradonačelnik Petrović.

Semberija info