NOVA RADNA MEHANIZACIJA JU „VODE SRPSKE“ :: Semberija INFO ::

 

NOVA RADNA MEHANIZACIJA JU „VODE SRPSKE“


Još deset moćnih traktora

U krugu JU „Vode Srpske“ u Dvorovima danas je javnosti predstavljena nova mehanizacija koja će se koristiti za održavanje vodnih objekata i vodnog dobra u Republici Srpskoj. Mašine su nabavljene u sklopu plana Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da se JU „Vode Srpske“ osposobi da samostalno održava sve vodoprivredne objekte koji se nalaze u njenoj nadležnosti.

-Posljednjih godina smo izdvojili značajna sredstva za uređenje kanalske mreže u Republici Srpskoj. Prošle godine smo uložili 3,5 miliona maraka, a ove, iz budžetske rezerve oko 3,9 miliona. Revitalizovali smo preko 500 kilometara kanalske mreže. Radi se o kanalima i primarne i sekundarne kategorije. Neki od tih kanala, naročito na području Srbca i Dubice nisu bili adekvatno održavanai od 80-tih godina prošlog vijeka“, rekao je Boris Pašalić, prvi čovjek Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.


Direktor JU „Vode Srpske“, Miroslav Milovanović je upoznao javnost da je kupljeno 10 traktora, sa 13 priključaka (malčera). Uz dva postojeća traktora, koja posjeduju, JU „Vode Srpske“ će imati ukupno 12 radnih mašina. Oni će biti raspoređeni na način da će pet ostati na području Semberije, dva na području Broda, a tri na području Gradiške.
-Danas je vrlo važan dan za ovu ustanovu. Investicijom od nepunih dva miliona konvertibilnih maraka dobili smo nove i kvalitetne mašine, što će nam olakšati kvalitetno izvršenje poslova iz naše nadležnosti“, rekao je Milovanović.

Ministar Pašalić je iskoristio priliku da, za april 2022. Godine, najavi početak radova na prvoj dionici Drinskog nasipa koji će se, u dužini od 2,8 kilometara, graditi na području Janje.

-Drago mi je da mogu najaviti početak gradnje Drinskog nasipa. Sve institucije su uradile svoj dio posla, Gradska uprava Grada Bijeljina je realizovala eksproprijaciju zemljišta, JU „Vode Srpske“ obezbijedilo tri milona maraka za izgradnju, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS će snositi troškove nadzora“, rekao je ministar Pašalić.

Semberija info