PETROVIĆ: PRIJEDLOG ODLUKE O PODRŠCI ZDRAVSTVENIM RADNICIMA UPUĆEN SKUPŠTINI :: Semberija INFO ::

 

PETROVIĆ: PRIJEDLOG ODLUKE O PODRŠCI ZDRAVSTVENIM RADNICIMA UPUĆEN SKUPŠTINI


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je Skupštini prijedlog Odluke o novčanoj podršci zdravstvenim radnicima sa područja Grada Bijeljina, koja će biti razmatrana na sjednici planiranoj za 29. decembar.

- Očekujemo da će odbornici Skupštine pokazati odgovornost i podržati ovaj prijedlog, naglašava Petrović.
Ovom odlukom, zdravstvenim radnicima Doma zdravlja i Bolnice "Sveti Vračevi" koji pružaju zdravstvenu zaštitu pacijentima oboljelim od virusa korona, predviđena je posebna novčana podrška u iznosu od 400 KM za svakog radnika pojedinačno u sistemu kovida.       
 
Petrović je istakao da će Grad na osnovu dostavljenih spiskova utvrditi ukupan iznos novčane podrške, a sredstva će biti uplaćena na račune Doma zdravlja i Bolnice. Ove zdravstvene ustanove će naznačena sredstva isplatiti na tekuće račune radnika koji ostvaruju pravo na novčanu nagradu iz ove Odluke.
 
- To je jedan od načina da izrazimo zahvalnost zdravstvenim radnicima za sve napore koje ulažu u borbi protiv virusa korona. Ukoliko prijedlog odluke bude usvojen, sredstva će biti isplaćena iz budžeta za 2021. godinu, ističe Petrović.