„DRUŠTVENA I OBRAZOVNA INKLUZIJA“ I RADIONICE „BOGATSTVO RAZLIČITOSTI“ :: Semberija INFO ::

 

„DRUŠTVENA I OBRAZOVNA INKLUZIJA“ I RADIONICE „BOGATSTVO RAZLIČITOSTI“


Udruženje „Porodični krug“ iz Bijeljine, u saradnji sa Udruženjem za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“, realizuje projekat „Da to sam ja“, sa ciljem senzibilisanja javnosti o obrazovnim potrebama Roma. Projekat „Da, to sam ja“ podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske i biće realizovan kroz okrugle stolove i radionice u Prnjavoru, Doboju i Bijeljini, tokom decembra 2021. godine. Projekat „Da, to sam ja“ je osmišljen tako da uključuje predstavnike lokalne zajednice, udruženja Roma,  vaspitače, učitelje, romske asistente, direktora predškolskih ustanova i osnovnih škola, roditelje.
 
Danas će biti organizovan okrugli u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini, a moderator je Danica Mojić, pedagog član Udruženja „Porodični krug“. Okruglom stolu će  prisutvovati gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović.

-Završna konferencija „Da, to sam ja“, biće održana na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, u utorak, 28. decembra 2021. godine'', naveli su organizatori.
 
Semberija info