PRAZNIČNI PROGRAM U BIJELjINI OD 27. DECEMBRA 2021. DO 14. JANUARA 2022. GODINE :: Semberija INFO ::

 

PRAZNIČNI PROGRAM U BIJELjINI OD 27. DECEMBRA 2021. DO 14. JANUARA 2022. GODINE


Zimski korzo i Garavi sokak
Ove godine građani Bijeljine, ali i okoline imaće priliku da za novogodišnje i božićne praznike uživaju u „Zimskom korzou“.

 Na istom mjestu gdje će biti organizovan „Zimski korzo“ na Gradskom trgu u Bijeljini postojao je korzo sve do 60-ih godina. On je zamišljen da to bude klasičan praznični advent, sa osam drvenih kućica. U njima će se organizovati propratni sadržaj za sve uzraste - od ugostiteljskih objekata do kućica gdje će se moći kupiti nešto od prazničnih čarolija. Pored kućica na trgu će se naći i gradska novogodišnja jelka, kao i bina koja će biti natkrivena. U novogodišnjoj noći građani će imati priliku da uživaju u vatrometu. Praznični program će se održavati od 27. decembra 2021. do 14. januara 2022. godine'', najavljeno je iz Gradske uprave.
 

Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika rekao je da su program pripremali dva do tri mjeseca.
-U organizaciji ovog zimskog adventa pomagali su nam Turistička Organizacija grada Bijeljina, Omladinska organizacija „Vizija mladih“, „TWIS Solutions“, kao i mnogi drugi saradnici koji će sa nama i dalje učestvovati u provođenju same aktivnosti na trgu. Pripremljen je veliki broj aktivnosti i događaja za svaku starosnu dob, a poseban akcenat se stavlja na proslavu novogodišnje noći“, završava Ostojić.

Direktorka Turističke organizacije Bijeljina Jasmina Abdulahagić kazala je da je u sklopu organizacije novogodišnjih praznika koji organizuje Gradska uprava, a koji nisu organizovani jedan određen period aktivno učešće pripalo i njima.

-Mi ćemo, svakako, obradovati naše najmlađe sugrađane organizacijom Dječije nove godine. Druženje sa mališanima se organizuje kao uvertira za doček Nove godine, a cilj nam je da mališani osjete čari koji sa sobom  nosi ovaj praznik. Program će se organizovati 31. decembra, sa početkom u 12 časova. Mališani će moći da uživaju u predstavi, muzici predviđenoj njihovom uzrastu i mnogim drugim aktivnostima. Kao najveća atrakcija biće Deda Mraz koji će se družiti i slikati sa djecom. Naše mališane očekuje jedno prelijepo druženje“, završava Jasmina Abdulahagić.

Rada Mićić, predsjednica Omladinske organizacije „Vizija mladih“ zahvalila se Gradskoj upravi koja im je ukazala povjerenje da učestvuju u organizaciji jednog ovakvog događaja .

-Smatram da mladim ljudima treba davati prilike kako bi iskazali svoj puni potencijal. Mi smo se maksimalno potrudili da da učinimo ovu Novu godinu drugačijom i zaista ispunjenom velikim brojem aktivnosti“, zaključuje Mićićeva.

U ime „TWIS Solutions“ obratila se Andrijana Vuković koja je istakla da je cilj ovog događaja da se napravi nešto novo u Bijeljini.
-Želimo da svake godine to širimo i širimo da imamo jednu lijepu priču za naše porodice za budućnost. Tako da smo ove godine odlučili da to bude malo drugačije i nadamo se da će vam se svidjeti. Za obavještenja zapratite instagram profil @bijeljinski_korzo, gdje ćete biti obaviješteni za sve što je neophodno“, završava Vukovićeva.
Bane Krstić iz grupe „Garavi sokak“ reko je da im je u Bijeljini uvijek bilo divno i da je sa velim zadovoljstvom primio poziv da učestvuje u dočeku Nove godine u našem gradu.

-Biće  veselo i romantično, očekujem da bude u porodičnom izdanju i da će biti sve generacije. Želeo bih da ovaj koncert bude jedan pozdrav Novog Sada Bijeljini. Dođite da se zajedno družimo i da zajedno dočekamo Novu 2022. godinu“, zaključuje Krstić.

Vasko Todić, poznatiji kao Vasa Dasa, kazao je da mu je čast i zadovoljstvo da u gradu u kome živi ima šansu da kreira kulturni i zabavni život.

-Želja Gradske uprave je da napravimo zabavu najmlađim građanima Bijeljine. Pozivam ih ovim putem da mi 27. decembra otvorimo „Zimski korzo“ i pokažemo ko je najjača vojska. Nije važno koliko godina imate, dođite na „Zimski Korzo“, završava Todić.
Nataša Sobo iz Udruženja „Muzički umjetnici Semberije“, Muzička radionica „Čarolija“ zahvalila se Gradskoj upravi što ih je uključila u ovu manifestaciju.
-Raduje me što ćemo učestvovati. Vjerujem da će naši mališani da uživaju u programu i da će ovaj zimski festival iz godine u godinu biti sve bolji“, rekla je Nataša Sobo.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović rekao je da će „Zimski korzo“ sigurno privući veliku pažnju građana.
-Iskoristio bih priliku da pozovem građane da u porodičnom sastavu dođu na veliki broj događaja na gradskom trgu. Pozvao bih naše mališane, najmlađe sugrađane da 27. decembra, na samom otvaranju, okite našu novogodišnju jelku koja ostaje u vlasništvu grada i da uživaju u bogatom kulturno- umjetničkom programu. Želim da se u novogodišnjoj večeri proveselimo uz „Garavi sokak“ i da u ovom skromnom i sa ukusom pripremljenom programu, uprkos ovoj pandemiji i moru ovih izazova, uživamo jedni sa drugima,  da se u ovoj prazničnoj atmosferi okrenemo jedni drugima, jer ovo je pravi trenutak za to“, završava gradonačelnik Petrović.