PREDŠKOLSKA USTANOVA DJEČIJI VRTIĆ „DRAGAN I ZORAN“ :: Semberija INFO ::

 

PREDŠKOLSKA USTANOVA DJEČIJI VRTIĆ „DRAGAN I ZORAN“


Obilježena krsna slava Sveti Nikola

Predškolska ustanova dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ danas je proslavila svoju krsnu slavu Svetog Nikolu - Nikoljdan, a ove godine je proslavila i 20 godina uspješnog rada. Uz prisustvo velikog broja gostiju i mališana, obred lomljenja slavskog kolača obavio je Episkop zvorničko- tuzlanski Fotije sa kumom slave Jovanom Cvjetkovićem i rukovodstvom ove ustanove.

Episkop Fotije se zahvalio Bogu što je i ove godine mogao da dođe u vrtić „Dragan i Zoran“.
- Kada se čuje dječiji smijeh i pjesma to je divota. Crkva se uvijek borila za život, da ljudi koji žive u braku imaju dosta djece, bogatiji su ako imaju puno djece, bogatija je ta država u kojoj se živi“, istakao je Fotije.
Direktor vrtića „Dragan i Zoran“ Goran Gašić rekao je da za 20 godina, po ocjenama svih relevantnih činilaca, postaju  jedna od najboljih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.


-Dokaz za to su mnogobrojne nagrade i priznanja koje su stigle u ovaj vrtić. Vrijedi napomenuti Svetosavsku nagradu koja je stigla u vrtić. To je najviša nagrada koju jedna vaspitna ustanova i vaspitač može da dobije. Malo koja predškolska ustanova u Republici Srpskoj može da se pohvali time da je na jednom mjestu okupila predstavnike svih institucija koje su vezane za  predškolsko vaspitanje i  obrazovanje, a kod nas su danas u gostima pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje  Nataša Cvijanović, predstavnici republičkog Pedagoškog zavoda i gradonačelnik  Bijeljine Ljubiša Petrović“, završava Gašić.
Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje  Nataša Cvijanović istakla je da predškolsko vaspitanje i obrazovanje jako važno.

-Predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i boravak u predškolskim ustanovama je od presudnog značaja za dječiji rast i razvoj. U Republici Srpskoj imamo 42 vrtića u javnom i 75 u privatnom sektoru. Posebno je bitno naglasiti činjenicu da lokalne zajedne sve više prepoznaju potrebu uključivanja djece u predškolske ustanove i za to izdvajaju značajna sredstva za proširenje kapaciteta“, pojasnila je Cvijanovićeva.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović  rekao je da je bilo zadovoljstvo boraviti na jednom ovakvom događaju i u ime Grada Bijeljina čestitao jubilej i slavu.

-Mi smo za sljedeću budžetsku godinu u prijedlogu odluke u budžetu za 2022. godinu uvrstili u okviru Odjeljenja za društvene djelatnosti pozicije koje se tiču nastavka saradnje sa ustanovama ne samo privatnih vrtića, nego i svih klubova za djecu koji se nalaze na području grada Bijeljine“, istakao je Petrović.