U BIJELjINI 24 NOVOZARAŽENE OSOBE :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 24 NOVOZARAŽENE OSOBE


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 517 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 149 osoba.

Radi se o 72 muškarca i 77 žena, od kojih su 35 mlađe, 79 srednje i 35 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 52 osobe su iz Banjaluke, 24 iz Bijeljine, po devet iz Gradiške i Laktaša, po osam iz Dervente i Doboja, sedam iz Prijedora, četiri iz Kotor Varoša, po tri iz Broda i Ugljevika, po dvije iz Kozarske Dubice, Novog Grada, Prnjavora, Teslića i Šamca i po jedna iz Zvornika, Kostajnice, Lopara, Milića, Modriče, Mrkonjić Grada, Pelagićeva, Petrova, Ribnika, Srpca, Trebinja i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Bijeljine i po jedna iz Doboja, Kotor Varoša, Novog Grada, Oštre Luke, Prnjavora i Srpca.

Do sada su  u Republici Srpskoj potvrđena 92.084 slučaja virusa korona, a preminula je ukupno 5.381 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 366.662 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 458, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 167, a u ostalim bolnicama 291. Na respiratoru su 53 osoba, 29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 24 u ostalim bolnicama.