VAŽNO SAOPŠTENjE IZ LOVAČKOG SAVEZA RS :: Semberija INFO ::

 

VAŽNO SAOPŠTENjE IZ LOVAČKOG SAVEZA RS


Lovački savez Republike Srpske donio je rješenja oodržavanju redovnih i vanrednih lovačkih ispita. Vanrednom lovačkom ispitu mogu pristupiti dugogodišnji lovci koji iz bilo kojeg razloga ne posjeduju validno uvjerenje o položenom lovačkom ispitu, niti su u mogućnosti da dostave bilo koji dokaz da su bili članovi lovačkog udruženja do 1. januara 1991. godine (člansku legitimaciju iz tog perioda, uplatnicu o članarini, zapisnik o polaganju lovačkog ispita, oružni list, trofejni list i sl.). Pored prijave za polaganje lovačkog ispita i identifikacionog dokumenta, kandidati koji pristupaju vanrednom lovačkom ispitu dužni su sa sobom ponijeti i oružni list ili člansku knjižicu lovačkog udruženja.

Lovački savez podsjeća da 31. decembra 2021. godine ističe rok do kada se može organizovati vanredni lovački ispit, te poziva korisnike lovišta iz svih regija da provjere statuse svojih članova.

Napominjemo da od 1. januara 2022.godine, lovac koji ne bude posjedovao validno uvjerenje o položenom lovačkom ispitu neće biti u mogućnosti da lovi, te će svoj status u pogledu lovačkog ispita moći naknadno regulisati po proceduri propisanoj za lovca pripravnika. 

Semberija info