POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI SA KARITASOM :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI SA KARITASOM


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predsjednik gradske Skupštine Aleksandar Đurđević danas su sa predstavnicima švicarskog Karitasa potpisali Sporazum o razumijevanju. Sporazum se odnosi na promovisanje koncepta energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije na području grada Bijeljina a sufinansiraće se sredstvima iz gradskog budžeta u iznosu od 100.000 KM i sredstvima Karitasa koji se takođe obavezao investirati najmanje 100.000KM.

-Želio bih da istaknem da dugi niz godina imamo odličnu saradnju sa Gradskom upravom Grada Bijeljina gdje smo do sada implementirali projekte poput socijalnog integrisanja i stambenog zbrinjavanja Roma. Danas potpisanim sporazumom otvaramo nova područja saradnje", rekao je Daniel Bronkal, direktor švicarskog Karitasa za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević istakao je zadovoljstvo danas učinjenim prvim korakom u pravcu zaživljavanja politike energetske efikasnosti na području grada. Pozvao je gradonačelnika Petrovića na sinergijsko djelovanje gradske Skupštine i Kabineta gradonačelnika na svim projektima koji su od prvorazrednog interesa za grad i njegove stanovnike, te da politikantstvo ostave u drugom planu.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović se zahvalio predstavnicima Karitasa za sve što su do sada učinili na području grada istakavši da je ta pomoć u vrijednosti oko milion konvertibilnih maraka.

-Ovim sporazumom je definisano da ćemo zajedno sa prijateljima iz Karitasa formirati zajedničku komisiju koja će odlučivati o prioritetima i načinima utroška sredstava. Prioritet će biti javne zgrade, osnovne škole i predškolske ustanove.  Na području grada postoji nekoliko osnovnih škola koje zahtjevaju hitnu intervenciju jer i po 40 godina nije ništa investirano u te objekte", rekao je gradonačelnik Petrović.

On je takođe izrazio nadu da će se u narednom periodu povećavati iznos sredstava za primjenu koncepta energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije na području grada Bijeljina te izrazio spremnost da se takvi projekti sufinansiraju iz gradskog budžeta po principu "marka na marku".

Semberija info