CVIJEĆE KAO IDEALAN POKLON ZA SLAVU I PRAZNIKE :: Semberija INFO ::

 

CVIJEĆE KAO IDEALAN POKLON ZA SLAVU I PRAZNIKE


Sezona krsnih slava uveliko je krenula, a samim tim sve su nam bliži i  Novogodišnji i Božićni praznici. Kada nismo sigurni šta domaćici pokloniti za krsnu slavu i praznike, pravi izbor je buket cvijeća ili neko kućno (saksijsko) cvijeće. Za šta god da se odlučite nećete pogriješiti, pod uslovom da ga osoba kojoj poklanjate voli. Osim toga,  što je dekorativno, dodatno oplemenjuje prostor.


Ljubazna cvjećarka iz cvjećare „Mimoza“ Aleksandra Šurbat  za „Semberija info“ je rekla da je potražnja za cvijećem slabija, nego prethodnih godina što se tiče slavlja, više se traži za pokojnike, nažalost.


-Mi smo uvijek tu da pomognemo oko odabira idealnog poklona, ali bitno je da dobro poznajete tu osobu, da bi mi mogli lakše da Vam predložimo šta kupiti.  I muškarci i žene kupuju podjednako. Najviše se za vrijeme praznika kupuju se buketi, korpe, cvjetne kutije, božićna zvijezda i crvena ruža koja je kliše. Pored božićne zvijezde jako su tražene i orhideje, drvo života, kućna i djevojačka sreća. Cijene su pristupačne, malo su veće nego inače, jer su cijene na berzi cvijeća u Holandiji veće nego inače. Cijene zavise od vrste i veličine, pa tako da se saksijsko cvijeće kreće od 10 konvertibilnih maraka, buketi od 15 konvertibilnih maraka, korpe od 20 konvertibilnih maraka, cvjetna kutija od 30 konvertibilnih maraka.

„Svaka žena bi trebala biti obradovana cvijetom, svaki dan, a ne samo kada je povod praznik ili slavlje“, zaključuje za ,,Semberija info'' Aleksandra Šurbat, cvjećarka iz cvjećare „Mimoza“.

Semberija info