UDRUŽENjE GRAĐANA „OTAHARIN“ ZAVRŠILO KAMPANjU „16 DANA AKTIVIZMA PROTIV RODNO ZASNOVANOG NASILjA“ :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE GRAĐANA „OTAHARIN“ ZAVRŠILO KAMPANjU „16 DANA AKTIVIZMA PROTIV RODNO ZASNOVANOG NASILjA“


Udrženje građana za promociju obrazovanja roma „Otaharin“ završilo  je kampanju „ 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u okviru projetka  „Uključenost zajednice i smanjenje rodnih stereotipa i eliminaciju nasilja nad ženama i djevojčicama“. Ovaj projekat finansira UN Women ured u Bosni i Hercegovini, a koordinira Institut za populaciju i razvoj.

Tim povodom Udruženje građana „Otaharin“  uz podršku Fakulteta poslovne ekonomije, organizovali su panel diskusiju „ Rodno zasnovano Nasilje nije privatna stvar - prevencija je odgovornost svih nas“ u Malom amfiteatru Fakulteta poslovne ekonomije.

Udruženje građana za „Otaharin“ iz Bijeljine, od oktobra 2019. godine  sprovodi projekat  „Uključenost zajednice i smanjenje rodnih steriotipa i eliminaciju nasilja nad ženama i djevojčicama“.

Aktivnosti ovog projekta su usmjerena na: jačanje kapaciteta lokalnih zajednica da samostalno sprovode sveobuhvatne i naučno utemeljene preventivne programe, jačanje kapaciteta nevladinih organizacija da budu dostupan edukativni resurs u lokalnoj  zajednici u kojoj su smještene, jačanje kapaciteta srednje škole u cilju uspostavljanja škole izvrsnosti za prevenciju nasilja.

Sve aktivnosti su međusobno povezane i doprinose integraciji održivih modela rada u postojeće kapacitete vladinih i nevladinih institucija.