DODIK ODRŽAO DRŽAVNIČKU LEKCIJU OPOZICIJI :: Semberija INFO ::

 

DODIK ODRŽAO DRŽAVNIČKU LEKCIJU OPOZICIJI


Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je na jučerašnjem zasijedanju Narodne skupštine Republike Srpske državničku lekciju opozicionima partijama.

Namjera da se Republika Srpska zaštiti, ojača, osiguraju njene nadležnosti i vrati ono što joj pripada mora dobiti podršku svih partija, uz punu slobodu da svaka pruži svoj doprinos u izboru načina ostvarenja.

Narod očekuje jedinstvo po ovakvim bitnim pitanjima, a ne borbu za vlast. Samo sloga donosi snagu u stavovima i učvršćuje poziciju za pregovore.

U bitnim istorijskim momentima treba nam zajednička mudrost svih predstavnika naroda,koje je bila postignuta na početku ovog procesa.

Prikupljanje jeftinih predizbornih političkih poena, jurišanje na vlast po svaku cijenu, slanje oprečnih poruka i sijanje podjela u narodu tokom istorije samo je otežavalo sticanje i odbranu slobode.

Uvjereni da će sve partije pronaći potrebnu snagu i mudrost, još jednom pozivamo na jedinstvo svih političkih snaga i preuzimanje pune odgovornosti za najvažnije interese naroda.
 
Predsjednik Pokreta za Bijeljinu
Milenko Mitrović