POBOLjŠANA BRIGA O ZDRAVLjU DJECE U BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ :: Semberija INFO ::

 

POBOLjŠANA BRIGA O ZDRAVLjU DJECE U BOLNICI „SVETI VRAČEVI“


U JZU Bolnici „Sveti vračevi“danas je predstavljen pedijatrijski tim, koji počinje sa radom u okviru Odjeljenja za pedijatriju. Inicijativa za formiranje ovog tima, koji će predstavljati primarni nivo zdravstvene zaštite potekla je od roditelja najmlađih pacijenata. Kako je istakla dr Ivka Džuveleković,načelnica Odjeljenja pedijatrije, u bijeljinskoj bolnici se svake godine rodi oko 1.100 beba. Prvi kontakt sa njima ostvaruju upravo pedijatri pa su roditelji izrazili želju da specijalisti pedijatrije nastave da prate rast i razvoj njihove djece.

-Inicijativu za formiranje našeg pedijatrijskog tima prepoznao je i podržao Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske tako da vas mogu obavijestiti da smo prije sedam dana počeli sa registracijom pacijenata za pedijatrijski tim. Njegovim osnivanjem objedinili smo kompletnu pedijatrijsku uslugu na jednom mjestu – od rođenja djeteta sada možemo da pratimo njegov cjelokupan rast i razvoj i da, ukoliko bude potrabno brzo intervenišemo u cilju zaštite dječijeg zdravlja“, rekla je dr Džuveleković, načelnica Odjeljenja pedijatrije.

Sve usluge sekundarnog i tercijalnog karaktera koje je, uz uputnicu od strane porodičnog ljekara Odjeljenje pedijatrije do sada pružalo, nastaviće i dalje da  čini s tim što će se formiranjem pedijatrijskog tima, kao primarnog nivoa zaštite isključiti obaveza posjete porodičnom ljekaru. Time će se cijeli proces zdravstvene zaštite djece moći ostvariti na jednom mjestu što će ga ubrzati i pojednostaviti.

Procedura prijavljivanja u pedijatrijski tim je vrlo jednostavna. Dovoljno je podnijeti zahtjev za prijavu u pedijatrijski tim te sa tim zahtjevom otići do svog porodičnog ljekara i Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Sva pojašnjenja i dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 055/415-555 lokali 2207, 2208 i 2209.

Odjeljenje pedijatrije bolnice „Sveti vračevi“ ima devet pedijatara od čega je njih šest subspecijaliziralo različite oblasti pedijatrije (kadriologiju, endokrinologiju, dječiju hirurgiju, itd...). Još pet pedijatara bijeljinske bolnice nalazi se na specijalizaciji a njihov povratak u Bijeljinu se očekuje početkom sljedeće godine.

Semberija info