JOVIČEVIĆ: HITNO ISPLATITI PODSTICAJE POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA :: Semberija INFO ::

 

JOVIČEVIĆ: HITNO ISPLATITI PODSTICAJE POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA


Boban Jovičević, Odbornik u Skupštini grada Bijeljina i predsjednik komisije za poljoprivredu i selo Skupštine grada Bijeljina je na sjednici koja je održana juče, zatražio hitnu isplatu svih poljoprivrednih podsticaja poljoprivrednicima na teritoriji Semberije do kraja kalendarske 2021. godine.

On navodi da se isplati svim poljoprivrednim proizvođačima koji ostvaruju prava na novčana sredstva iz budžeta grada po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju i u nastavku diskusije je istakao da su sredstva obezbjeđena i da zato nema razloga za kašnjenje u isplati istih.
 
Jovičević je naglasio da je komisija na čijem je čelu usvojila prijedlog odluke o izmjenama odluke o korišćenju sredstava u poljoprivrednoj proizvodnji.
 
On je naglasio da je nekoliko prethodnih skupština kritikovao Gradsku upravu što je smanjila podsticajna sredstva a zatim rebalansom povećala budžet za 180.000,00 KM čime je istakao da je bio u pravu kada je oštro stao u zaštitu poljoprivrednih proizvođača.
 
Takođe je pored hitne isplate podsticaja poljoprivrednim proizvođačima od Gradske uprave zatražio veća podsticajna sredstva za poljoprivrednike u Semberiji u 2022.godini a posebno ako se uzme u obzir da je cijena repromaterijala povećana za dva do tri puta.

Semberija info