„ŠAMPIONI“ STIGLI U VENECIJU :: Semberija INFO ::

 

„ŠAMPIONI“ STIGLI U VENECIJU


U organizaciji Svjetske karate federacije u Veneciji će se u periodu od devetog do 12. decembra održati Svjetska karate liga za mlade. Radi se o takmičenju za djecu uzrasta 12 do 13 godina, odnosno za sportske kategorije kadeta i juniora. Za djecu do 13 godina ovo je najveći zvanični stepen takmičenja u okviru Svjetske karate federacije (WKF). Karate 1 liga za mlade je noviji format takmičenja na međunarodnoj sceni koji je osmišljen sa primarnim ciljem da postane platforma za razvoj najmlađih sportista na njihovom putu ka vrhunskom sportu. Na ovogodišnjoj ligi u Veneciji prema prijavama, učestvovat će 2.424 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta.

Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku će, između ostalih, predstavljati i Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine koji će na ovom takmičenju učestvovati samo u kategoriji juniora sa četiri takmičara: Nikola Zelenović-Blagojević, Aleksandar Novicki, Miloš Simić i Lazar Marković.

-U Bijeljini imamo izuzetno talentovanih karatista koji su do sada u Bijeljinu donijeli pregršt medalja sa državnih, balkanskih i sve češće sa evropskih prvenstava. Ono što nam nedostaje za medalju sa takmičenja svjetskog ranga tiče se nemogućnosti nastupa naših takmičara na ozbiljnim međunarodnim karate turnirima. Treba nam to da ova djeca osjete tu atmosferu, da se naviknu na nju, da prevaziđu jednu mentalnu blokadu koju imaju u svojim glavama. A što se tiče samog sportskog kvaliteta, Bijeljina ima izvrsne karatiste koji bi mogli parirati bilo kojem karatisti iz bilo koje zemlje svijeta“; rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković trener KK „Šampioni“.

Semberija info