U ČETVRTAK POČINjE ISPLATA PREMIJE ZA PŠENICU :: Semberija INFO ::

 

U ČETVRTAK POČINjE ISPLATA PREMIJE ZA PŠENICU


Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina pred odbornicima će se naći Prijedlog odluke o izmjenama odluke o programu korištenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini, čijim usvajanjem će se steći uslovi za početak isplate podsticaja semberskim poljoprivrednim proizvođačima, jer je Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave već doznačilo veći dio sredstava za tu namjenu Agrarnom fondu Grada Bijeljina.
 
Izmjena odluke o programu korištenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini predložena je od strane Gradske uprave jer su rebalansom Budžeta Grada Bijeljina sredstva za podsticaje poljoprivrednicima povećana za 180.000 konvertibilnih maraka, tj. sa 1,4 miliona na 1.580.000 konvertibilnih maraka.
 
U narednih nekoliko dana, nakon usvajanja Odluke, počeće isplata premija za pšenicu, u iznosu od 2 pfeninga po kilogramu, a nakon toga i isplata podsticaja stočarskoj proizvodnji i drugim granama poljoprivrede, kako je definisano Pravilnikom o podsticajima u poljoprivredi za 2021. godinu Grada Bijeljina.
 
Gradska uprava i Odjeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina opredijeljeni su da, zbog drastičnog povećanja cijena svih repromaterijala koje je uzrokovalo značajno veće troškove ovogodišnje sjetve, od naredne godine premija za pšenicu bude povećana sa 2 na 3 pfeninga po kilogramu.
 
Semberija info