KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA BIJELjINE


NA SCENI JE POLITIČKI  MOTIVISANA BLOKADA JAVNIH NABAVKI 

Održavanje ulične rasvjete u gradu Bijeljina, te mnoge druge javne nabavke,  kao što su košenje i održavanje javnih površina, nerijetko su u blokadi, jer su politički motivisane“, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

-Već dvije javne nabavke za održavanje javne rasvjete,  „pale“ su zbog žalbe jedne firme iz Prnjavora, te bijeljinske firme „Elmont“ koja je uložila žalbu. Firma „Elmont“ pri podnošenju žalbe nije ispoštovala zakonski rok za žalbu, a prilikom podnošenja najbolje ponude su ponudili neprirodno niske cijene, na devet od 10 stavki u toj javnoj nabavci. Takođe, nisu uplatili žalbenu taksu koja iznosi i nekoliko hiljada konvertibilnih maraka,a sve ovo jasno govori da je žalba politički motivisana. Žalba se nalazi u Komisiji za žalbe u Banja Luci, a ono što građani treba da znaju je da su najodgovorniji zbog problema „mraka u pojedinim ulicama u gradu“, braća Dragiša i Slaviša Savić iz firme „Elmont“ protiv kojih danas podnosimo krivične prijave, jer ometaju postupak javne nabavke“, rekao je Petrović i naglasio da će i za svaku narednu javnu nabavku, gdje se utvrdi da se namjerno opstruiše, podnositi prijave. On je dodao da zbog politički motivisanih blokada dolazi u pitanje i dekorisanje ulica grada za predstojeće praznike.

-Moram da istaknem da navedena lica ovim ne čine štetu gradonačelniku već građanima Bijeljine, jer opstruišu potpisivanje ugovora koji su u interesu svih građana“, poručio je Petrović i najavio da će aktuelna Gradska uprava „upaliti svjetla na sve sumnjive javne nabavke i ugovore koji su potpisivani u prethodnim godinama“.

-Svaku javnu nabavku ćemo objelodaniti sa imenom i prezimenom i nazivom firme“, poručio je Petrović i naglasio da će aktuelna Gradska uprava i dalje raditi isključivo u skladu sa zakonskim procedurama.