U DNEVNOM CENTRU ZA DJECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU OBILjEŽEN JE MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM :: Semberija INFO ::

 

U DNEVNOM CENTRU ZA DJECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU OBILjEŽEN JE MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM


Danas , širom planete obilježava se Međunarodni dan osoba sa ivaliditetom.

Tim povodom Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, koji se nalazi u zgradi centra za Socijalni rad, ovaj dan je obilježen predstavom. Djeca iz centra izvela su predstavu „Nova godina u šumi“.

Predstavi su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Bijeljina, roditelji mališana i zaposleni u Centru za socijalni rad.

Direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić čestitao je Međunarodni dan osoba sa invliditetom i zahvalio se svojim saradnicima na izvanrednom poslu koji obavljaju.

 -Zaposleni , svoj djeci u centru pružujaju stručne usluge, tako što se trude da ih uzdignu i izjednače sa svima onima koji nemaju te zdravstvene probleme'', rekao je Sofrenić.  Takođe se zahvalio i predstavnicima Gradske uprave Bijeljina koji su došli da podrže podrže njihov rad, te na dosadašnjoj saradnji koja je neophodna da bi i u budućnosti mogli pružati usluge na ovom nivou.

U Centru boravi preko dvadesetoro djece, a u Centru imaju prostora za još oko 20 mališana. Djeca mogu boraviti u Centru do osam sati, ali vrijeme boravka zavisi od njihovog zdravstvenog stanja.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je izjavio da je Dnevni centar ispunio svoju svrhu i sve ono što radi sa ovom djecom i svim drugim korisnicima od velikog je značaja za Bijeljinu.

- Svi mi koji smo na odgovornim funkcijma, ali i svi ostali sugrađani imamo dužnost i obavezu da pomognemo ovoj djeci da budu ravnopravni članovi našeg društva. U ime Skupštine grada želim da kažem da ćemo uvijek biti tu da podržimo sve ono što se tiče ove djece i ove institucije,“ zaključuje Djurdjević.

Šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović je rekao da će Gradska uprava pomagati sve inicijative da se Centar za cocijalni rad i dalje razvija i u tu svrhu u toku je izgradnja prilagođenog dječijeg igrališta i dvorišta za djecu sa poteškoćama u razvoju. To će to biti završeno u toku iduće godine.

Roditelj jednog od mališana koji boravi u Dnevnom centru, Stanislav Radić, rekao je da djeci mnogo znači druženje i da im važan rad sa stručnim licima.
 

-Vaspitači se veoma trude oko njih.  Volio bih ako bi se mogao organizovati prevoz djece do Centra, jer ima mnogo roditelja koji su zaposleni, a i ja sam jedan od njih, pa zbog obaveza roditelja djeca povremeno ne mogu da dodju u Dnevni centar'', naglasio je Radić.

Semberija info