BIJELjINA: DOM ZDRAVLjA BOGATIJI ZA DVA ULTRAZVUČNA APARATA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: DOM ZDRAVLjA BOGATIJI ZA DVA ULTRAZVUČNA APARATA


Dom zdravlja Bijeljina bogatiji je za dva pokretna ultrazvučna aparata koji su kupljeni zahvaljujući sredstvima UNDP-a i Gradskoj upravi. Direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin zahvalila se donatorima, jer je riječ o medicinskim aparatima najnovije generacije.



- Zahvaljujući mobilnim ultrazvučnim aparatima, dobili smo mogućnost da preglede vršimo u svih 26 područnih ambulanti, a posebno bih istakla preventivne preglede ženske populacije u prevenciji od karcinoma dojke“, rekla je dr Đukin i istakla da je ovo jedan u nizu projekata realizovanih sa UNDP.  Lejla Ramić Mesihović, projekt menadžer UNDP, u ime projekta „Žena na izborima u BiH“, koji finansira Švedska,  pozdravila je partnerski odnos grada Bijeljina, kao i Doma zdravlja, jer im je zajednički cilj da obezbijede što bolje aparate koji će adekvatno služiti za bolju mobilnu uslugu ženama.

- Oba aparata su koštali nešto više od 40. 000 KM, a grad Bijeljina je učestvovao sa iznosom od preko 40 posto“, pojasnila je Ramić Mesihović.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da vjeruje da će UZ aparati ubrzati proces dijagnostike.

- Grad Bijeljina će i dalje podržavati ovakve i slične projekte i sarađivati sa UNDP. Kada je u pitanju Dom zdravlja, moram istaći da je riječ o izuzetno kvalitetnoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite. Svim zdravstvenim radnicima izražavam zahvalnost na trudu koji ulažu u pružanju zdravstvenh usluga građanima, a posebno u vrijeme pandemije virusa korona“, rekao je Petrović i najavio da će u narednom periodu biti još donacija.


Semberija info - O. Stjepanović