BIJELjINA: U TOKU JE KAMPANjA „ZELENI NOVEMBAR“ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: U TOKU JE KAMPANjA „ZELENI NOVEMBAR“


U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane „GRAD BUDUĆNOSTI“, Gradska uprava Grada Bijeljina je u toku 2021. godine započela dugoročnu kampanju pod sloganom „green bijeljINa“ koja ima za cilj ozelenjavanje grada i urbanih područja. 



U okviru kampanje danas je u dvorištu JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ na Ledincima upriličena sadnja 13 sadnica. Uz polaznike ove predškolske ustanove u procesu sadnje učestvovao je i gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović koji je naglasio važnost ozelenjavanja urbanih prostora sa stanovišta očuvanja gradskog eko sistema. Najavio je takođe, da će svi budući planovi koji se budu ticali izgradnje i širenja grada Bijeljine morati neizostavno imati svoju „zelenu“ dimenziju – jer svaki grad mora voditi računa o svojim zelenim površinama.



- Ovdje, u vrtiću „Čika Jova Zmaj“ sadimo ove sadnice za budućnost. Želimo da naši najmlađi od svojih najranijih dana počnu izgrađivati svijest o značaju drveća i uopšte, biljnog svijeta za život i opstanak cijelog čovječanstva“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Danas posađene sadnice su kupili zaposleni u Gradskoj upravi Grada Bijeljina. Kao podršku kampanji „green BijeljINa“ kupili su 120 sadnica drveća (hrasta, bora, javora, vrbe, trešnje, jasena, smrče i smreke) koje su u periodu od 23. do 29. novembra posađene na prostore oko četiri gradske osnovne škole i dječijeg vrtića na Ledincima. 

Anka Todorović, šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina istakla je da je tokom kampanje „Zeleni novembar“ zasađeno 850 sadnica drveća na lokalitetu Gradske deponije, nove autobuske stanice, četiri gradske osnovne škole, dvije područne osnovne škole i jednog vrtića.


Semberija info - I. Gutić