PETROVIĆEVA FRANCUSKA MISIJA U PATKOVAČI :: Semberija INFO ::

 

PETROVIĆEVA FRANCUSKA MISIJA U PATKOVAČI


Nakon što se isparadirao po Jelisejskim poljima, zatrpavajući ovdašnju javnost pozerskim umijećem, gradonačelnik Ljubiša Petrović, poslije višednevne jalove posjete Parizu, najzad je aterirao na semberska polja gdje je ostavio stotine nevolja.

Međutim, on se ovih dana, još vidno opčinjen pariskom turnejom, spustio nakratko među „običan“ svijet i posjetio novoizgrađenu školsku fiskulturnu salu u Patkovači, koju su prije više od godinu dana izgradile vlade Republike Srpske i Srbije i Gradska uprava Bijeljina. Dajući „na sva zvona“ da je iz gradske slamarice fiskulturnu salu častio simboličnim opremanjem, gradonačelnik i dalje pokušava, očigledno još zanesen „francuskim vjetrovima“ da od ničeg prikaže nešto, što se na kraju uglavnom svede na ništa. Tako su „ushićeni“ mještani Patkovače imali „čast“ da im se prvi čovjek Bijeljine obrati u novoproklamovanom „evropskom“ stilu, sa francuskim akcentom, koji je zbunjivao učenike.

Nije poznato da li se „francuski đak“ zbunio kada su ga prisutni obavijestili da su školu i salu još prije njegovog mandata drugi izgradili sa milion i 200 hiljada konvertibilnih maraka. Ipak, to ga nije omelo da u svojstvenom maniru dođe na „gotovo“ i za potrebe fotoreportera odradi još jedan marketinški posao.

Neimenovani izvor iz Gradske uprave otkrio je da će Ljubiša Petrović, nadahnut znamenitostima Francuske, u narednom periodu mještanima Patkovače izgraditi Ajfelov toranj, da s njega što dalje vide, jer se sa takvih visina teže uočavaju rupe na gradskim i prigradskim putevima, kao i svi krateri Petrovićeve pogubne politike'', navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog dobora SNSD Bijeljina.