BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: OBILjEŽENA SLAVA USTANOVE :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: OBILjEŽENA SLAVA USTANOVE


Bijeljinska bolnica “Sveti vračevi”, obilježila je danas krsnu slavu Kozmu i Damjana uz poštovanje epidemioloških mjera. Lomljenje slavskog kolača obavili su sveštenik Miran Gavrilović, kum slave Marko Mihajlović i direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović. Nakon slavskog obreda, sveštenik Gavrilović je pohvalio rad medicinskih radnika, ističući da su “junaci vremena, jer su u danonoćnoj borbi da se pomognu narodu u ovoj nevolji zbog korona virusa, a istovremeno se bore za zdravlje ljudi koji su oboljeli i od drugih bolesti.”



Direktor Bolnice, profesor dr Zlatko Maksimović, čestitajući slavu svim zaposlenim, podsjetio je da je između dvije slave mnogo urađeno.

- Sve vrijeme kovida, između dvije slave, radili smo punim kapacitetom, a pored kovida, rađene su i operacije. Mnogo je urađeno na interventnoj kardiologiji, gdje smo uveli da se radi 24 sata, a samo u ovoj godini urađeno je 165 infarkta miokarda. Pored toga, u našoj ustanovi je uveden i pejsmejker centar. Oftalmologija  je mnogo napredovala i već tri naša doktora samostalno rade najsloženije operacije najsavremenijim metodama. Napredak je vidan i u hirurgiji, a između dvije slave urađeno je skoro 4. 000 operacija. Imali smo 125. 000 ambulantnih pregleda, asmanjena su i čekanja na specijalističke preglede u našoj ustanovi. Moram da podsjetim da imamo preko 600 zaposlenih, a sa konsultantima taj broj je 640. Imamo 180 doktora, preko 100 specijalista, preko 20 subspecijalista, a 18 univerzitetskih profesora, takođe je angažovano u našoj ustanovi. U Bolnici imamo i 320 medicinskih sestara i tehničara”, rekao je prof. dr Maksimović i naglasio da u Bolnici vladaju sloga i zajednički cilj, a to je postizanje novih uspjeha.



- Hvala našem osnivaču ministarstvu zdravlja, Vladi RS, za prostor, opremu i ostaloj pomoći koju nam pružaju”, naglasio je prof. dr Maksimović. Povodom slave, u ovoj ustanovi je uvedeno i nešto novo, a to je biranje radnika godine. Ove godine, to je glavna sestra bolničke laboratorije Danica Mićić. Prigodan poklon uručio joj je direktor Maksimović i najavio da će ova praksa biti nastavljena. Slavi Bolnice prisustvovao je i Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS.

- Čestitke povodom slave upućujem u ime ministarstva i lično ime. U ovom svečanom trenutku izražavam zahvalnost svim zaposlenim u bijeljinskoj Bolnici koji su svojim radom pokazali da su dostojni krsnog imena “Sveti vračevi” i slave koju obilježavaju”, rekao je Latinović. Slavi Bolnice prisustvovali su i ministri u Savjetu ministara BiH, Vlade RS, Grada Bijeljina, predstavnici drugih zdravstvenih ustanova, institucija i ustanova, poslovni partneri i zaposleni u Bolnici “Sveti vračevi”.


Semberija info - O. Stjepanović