U PRIVREDNOJ KOMORI PREZENTOVANE PREDNOSTI DOBROVOLjNOG PENZIJSKOG SISTEMA :: Semberija INFO ::

 

U PRIVREDNOJ KOMORI PREZENTOVANE PREDNOSTI DOBROVOLjNOG PENZIJSKOG SISTEMA


Bijeljinskim privrednicima u Područnoj privrednoj komori danas su prezentovane prednosti dobrovoljnog penzijskog sistema, a o ovom vidu štednje za starost govorili su predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda.
 
Izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Gordana Drobnjak istakla je da interesovanje za dobrovoljni penzijski sistem, odnosno dodatne dobrovoljne penzije u Republici Srpskoj sve više raste.
 
"Posebno nam je drago što su poslodavci ti koji se interesuju, jer je i njima u interesu da za svoje radnike obezbijede što bolje uslove rada. Zakonom propisane poreske olakšice dodatna su prednost i za zaposlene i za poslodavce", rekla je ona.
 
Prezentacija je bila edukativno-informativnog karaktera, a cilj je bio da se bijeljinski poslodavci, privrednici, predstavnici i javnog i privatnog sektora upoznaju sa prednostima ovog vida štednje za starost, saopšteno je iz Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda.
 
Prvi dobrovoljni penzijski fond u Republici Srpskoj i BiH zvanično je počeo sa radom krajem novembra 2017. godine kada su predstavnici nekoliko javnih i privatnih preduzeća potpisali memorandume o procesu pristupanja Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu.
 
Od tada u Evropski dobrovoljni penzijski fond se učlanilo više od dvadeset i pet poslodavaca - malih, srednjih i velikih preduzeća, nekoliko neprofitnih organizacija, te individualnih članova, odnosno ukupno nekoliko hiljada članova.
 
Srna