BRNABIĆ I PETROVIĆ: OGROMNA ULOGA SRBIJE U RAZVOJU SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

BRNABIĆ I PETROVIĆ: OGROMNA ULOGA SRBIJE U RAZVOJU SEMBERIJE


Pored sastanaka sa francuskim zvaničnicima na najvišem nivou, među kojima je bio i razgovor sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se u Parizu sastao i sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Ovom prilikom razgovarano je o toku infrastrukturnih projekata u Bijeljini, ali i o privrednim potencijalima Semberije, koja je, kao pogranična regija, posebno zainteresovana za saradnju sa Srbijom. 

- Premijerku Srbije smo obavijestili o realizaciji važih infrastrukturnih projekata, ali i o našim privrednim potencijaliima. Privodimo kraju gasifikaciju koja je velika investicija sa većinskim kapitalom iz Srbije, nova Autobuska stanica u Bijeljini je izgrađena na zemljištu koje su nam ustupile Železnice Srbije, a ranije smo dobili i donatorska sredstva za izgradnju sportskih sala pri osnovnim školama. Gradi se i novi most u Rači i uskoro počinje izgradnja auto-puta, što će na trasi od novog mosta do Bijeljine takođe finansirati Srbija. To dovoljno govori koliko je važna podrška Srbije razvoju našeg Grada – ističe Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je predsjednicu Vlade Srbije upoznao i sa potencijalima kompanije „Orao“ i bijeljinskih poslovno-industrijskih zona, o stanju naslijeđenom od prethodne vlasti, ali i o planovima za proširenje kapaciteta vaspitno-obrazovnih ustanova, izrazivši nadu da će Republika Srbija podržati izgradnju novog vrtića i obnovu školskih objekata u Semberiji.