HUMANITARAC LjUBIŠA ŠLjIVIĆ STIGAO U BIJELjINU :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARAC LjUBIŠA ŠLjIVIĆ STIGAO U BIJELjINU


Gradonačelnik Ljubiša Petrović upriličio je prijem za kragujevačkog  humanitarca Ljubišu Šljivića, koji je, nakon više od 40 dana pješačenja, stigao i u Bijeljinu.

Ljubiša pješači od sela Biljana Donja kod Zadra u Hrvatskoj, odakle je izbjegao u proteklom ratu, do Kragujevca.




Riječ je mladom momku, koji je sa namjerom da pomogne u prikupljanju sredstava za liječenje četvorogodišnjeg dječaka Ilije Milanovića, krenuo na put dug 900 kilometara.

Gradonačelnik je istakao da mu je čast što je Bijeljina ugostila jednog ovakvog humanitarca, poželio mu sreću u njegovom humanom radu i obećao da će se grad Bijeljina odazvati akciji za pomoć malom Iliji.

– Veliko je zadovoljstvo i čast što sam ugostio čovjeka velikog srca, Ljubišu Šljivića, koji priča jednu veliku priču, a svojim djelima pokazuje istinske vrijednosti kojima bi trebalo da težimo, dodao je gradonačelnik Petrović.



Ljubiša Šljivić, diplomirani je ekonomista, sportista i humanista, a u Bijeljini boravi dva dana, nakon čega nastavlja putovanje prema Kragujevcu.

„Hvala gradonačelniku na toplom prijemu, prezadovoljan sam odzivom gdje god da sam prošao i  zadovoljstvo mi je pješačiti, jer znam zašto to činim i nadam se da će mali Ilija prohodati“, naglasio je Šljivić.

– Veliko je zadovoljstvo i čast što sam ugostio čovjeka velikog srca, Ljubišu Šljivića, koji priča jednu veliku priču, a svojim djelima pokazuje istinske vrijednosti, rekao je gradonačelnik Petrović.


Grad Bijeljina