U PUCNjAVI RANjEN POLICAJAC :: Semberija INFO ::

 

U PUCNjAVI RANjEN POLICAJAC


U pucnjavi koja se dogodila u noći između četvrtka i petka, dva sata nakon ponoći, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Bijeljini, ranjeni su O.P. iz Brčkog i P.K. iz Gradiške, policijski službenik Specijalne antiterorističke jedinice, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

“Policijski službenici su nakon  što im je javljeno da je u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta došlo do upotrebe vatrenog oružja, izašli na lice mjesta i zatekli su povrijeđene O.P. iz Brčkog i P.K. iz Gradiške.

Obojica su prevezeni u Medicinski centar Bijeljina, gdje je dežurni ljekar konstatovao da su obojica životno ugroženi. O ovom slučaju obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je izdao naredbu o izvršenju uviđaja i preuzimanju drugih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, navodi se u policijskom saopštenju i ističe da se operativnim radom na terenu, prikupljenim činjenicama i dokazima došlo do podataka da je više osoba sa područja Brčkog fizički napalo osobu S.G. iz Bijeljine,  koji je pokušalo da spriječi drugog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u putničkom automobilu.

Tom prilikom nepoznati muškarac je upotrijebio vatreno oružje, pucajući u pravcu automobila, a zbog sprečavanja sukoba intervenisali su pripadnici Specijane antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan od njih povrijeđen.

Nakon provedenih mjera i radnji biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, dok je za osobama iz Brčkog raspisana potraga.