SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: REBALANS BUDžETA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: REBALANS BUDžETA


Odbornici Skupštine grada, raspravljaće danas, 4. novembra, o rebalansu budžeta za ovu godinu u iznosu od 61.634.318 KM, kao i o odluci o zabrani rada nedjeljom trgovinskim radnjama na području grada koju je predložio gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Budžet grada za ovu godinu iznosi 51.527.729 KM, a osnovni razlog za donošenje rebalansa je uključivanje nepovučenih kreditnih sredstva iz prošle godine u iznosu od 3.500.000 KM. Ova sredstva bi trebalo da budu raspoređena na rekonstrukciju javne rasvjete u LED tehnologiju, projektovanje sportske hale i izgradnju nove autobuske stanice, u skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada i saglasnosti na kreditno zaduženje, navedeno je Prijedlogu odluke o rebalansu.

Kao razlog za rebalans navedeno je i uključivanje neutrošenih kreditnih sredstava iz prošle godine u iznosu 600.000 KM, koja će biti raspoređena za rekonstrukciju sportskih objekata - Sokolskog doma, u skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada Bijeljina i saglasnosti na kreditno zaduženje. U prijedlogu dnevnog reda, između ostalih su i informacija o početku rada osnovnih i srednjih škola na području grada u školskoj 2021/22. godini, te o zaštiti socijalno ugroženog stanovništva.


​Semberija info - O. Stjepanović