BOLNICA: SPECIJALISTIČKI PREGLEDI I U DRUGOJ SMJENI :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA: SPECIJALISTIČKI PREGLEDI I U DRUGOJ SMJENI


Menadžment Bolnice „Sveti vračevi“, uprkos pandemiji i posljedicama koje pandemija uzrokuje, odlučio je da uvede i drugu smjenu za rad u ambulantama u Poliklinici. Direktor ove zdravstvene ustanove profesor dr Zlatko Maksimović pojasnio je da je druga smjena uvedena za oftalmologa, neurologa, radiologa, endokrinologa i reumatologa.

-Specijalističke ambulante rade od sedam do 19 časova, a sve to činimo kako bi korisnici naših usluga bili zadovoljni i kako bismo unaprijedili kvalitet rada Bolnice. Ono što je takođe važno je, da smo napravili korak naprijed, a koji se odnosi na zakazivanje kod specijalista. Čekanje na pregled je sveden na minimum, uz napomenu da sve što je hitno, odmash se rješava“, rekao je prof. dr Maksimović. On je pojasnio da pacijenti na pregled čekaju najviše dva do tri dana,a kod određenih specijalnosti uopšte nema čekanja.

-Nema više čekanja na pregled i po nekoliko mjeseci, a na putu smo da riješimo i čekanje na pregled kod kardiloga, koji se trenutno čeka do mjesec dana. Očekujemo da će ubrzo biti veći broj specijalista u našoj ustanovi, što svakako doprinosi unaprijeđenju pružanja usluga“, rekao je prof. dr Maksimović i pojasnio da u Bolnici ima 650 zaposlenih, od kojih je više od 100 specijalista.

-Imamo 50 doktora na specijalizaciji, i više od 300 medicinskih sestara, a ono što želim istaći je da nam pandemija ne smije i neće biti opravdanje za bilo šta, a što nije u interesu naših građana.Ova zdravstvena ustanova je tokom ove godine radila sve procedure i tako i nastavljamo“, rekao je prof. dr Maksimović i naglasio da je ponosan što je na čelu ove ustanove i ispred izuzetno kvalitetnih zdravstvenih radnika. U Bolnici su takođe uveli i mogućnost da se građani, pored dobijanja informacija za ležeće bolesnike u kovid bolnicama, putem telefonskog poziva, mogu informisati usmenim putem od doktora. Obavještenja o terminima za informacije nalaze se na ulazu u novu Bolnicu, kovid bolnicama, sajtu Bolnice.
 
Semberija info