NOVA AUTOBUSKA STANICA STRPLjIVO ČEKA PRVE AUTOBUSE :: Semberija INFO ::

 

NOVA AUTOBUSKA STANICA STRPLjIVO ČEKA PRVE AUTOBUSE


Iako je izgradnja nove moderne Autobuske stanice u Bijeljini završena krajem jula ove godine, još uvijek nema nagovještaja da će ovaj savremeni kapitalni infrastrukturni objekat uskoro biti stavljen u funkciju. Bijeljina je trenutno jedan od rijetkih gradova koji ima dvije autobuske stanice, staru Autobusku stanicu u centru grada, koja je još uvijek u funkciji, i novu autobusku stanicu koja je spremna za prihvat prvih autobusa.

Preduzeće “Buk promet” završilo je u dogovorenom roku sve ugovorene poslove, kaže Bojan Đurić, rukovodilac gradilišta, te je ova investicija, ugovorena na iznos od 3,2 miliona KM uspješno realizovana.

Sada je na potezu Gradska uprava Bijeljina koja bi trebalo da putem javnog poziva odabere najpovoljnijeg partnera koji bi mogao obavljati usluge javnog prevoza. U Odjeljenju za stambeno – komunalne poslove još uvijek se ne oglašavaju tim povodom, iščekujući, vjerovatno, da prvi čovjek grada inicira neko prihvatljivo rješenje za ovaj problem.

Pantelija Mitrović, direktor “Semberija transporta” u čijem se vlasništvu nalazi postojeća stara Autobuska stanica kaže da ga u međuvremenu niko iz Gradske uprave nije pozivao na razgovor o iznalaženju mogućih rješenja. Mitrović kaže da se realno ne nada da će do kraja ove godine do takvog razgovora uopšte i doći, te da očekuje da se ovo pitanje pokrene s mrtve tačke početkom naredne kalendarske godine.

Semberija info