POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA :: Semberija INFO ::

 

POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je ugovore o stipendiranju učenika generacije  osnovnih i srednjih škola, te djece sa posebnim potrebama koji će u školskoj 2021/2022. godini iz gradskog budžeta primati stipendiju.
 
-Posebno me raduje što danas potpisujem ove ugovore, jer je riječ o najboljoj djeci, djeci koja su učenici generacije u svojim školama, osnovnim i srednjim, oni su ponos kako svojih roditelja i škola, tako i svih nas. To su djeca koja redovno postižu sjajne rezultate i u nastavku školovanja“, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.
 
U strukturi stipendista koji će primati stipendiju iz gradskog budžeta je 13 učenika generacije osnovnih škola, a to su: Sara Perković, Rada Sekanić, Jovana Ivković, Jovana Pikulić, Anastasija Broćeta, Nikola Milosavljević, Stefanela manojlović, Elena Mirković, Aleksandra Enjaković, Marija Stevanović, Ivana Kićanović, Marija Lazić i Jana Mrdić.
Oni će u ovoj školskoj godini primati stipendiju čiji je mjesečni iznos 110 konvertibilnih maraka.
 
Šest stipendista su učenici sa posebnim potrebama koji se, kako ističu, trude da dobiju dobro obrazovanje. To su: Ognjen Cvijetić, Miloš Panić, Lana Pelemiš, Nikola Tomić, Vladislav Ivić i Ivana Jović.
 
Osam je učenika generacije srednjih škola koji će primati stipendiju u akademskoj 2021/2022. godini. To su: Denisa Ibrahimović, Marija Krsmanović, Dejan Lepan, Iva Janković, Dragana Zeljko, Anja Mićić, Teodor Vidaković i Anđela Pantić.
 
Njima će se isplata stipendija, u mjesečnom iznosu od 220 konvertibilnih maraka, vršiti za period od deset mjeseci. Inače, 220 konvertibilnih maraka je početni iznos stipendije, a on može biti uvećan i do 30 odsto, u zavisnosti od uspjeha postignutog tokom studija.
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović je naveo da se u strukturi stipendista nalaze i studenti koji su na višim godinama studija, a za brucoše tek sad slijedi raspisivanje konkursa za dodjelu stipendija.
 
Stipendiranje učenika i studenata iz gradskog budžeta vrši se od 2006. godine, za što se godišnje izdvaja oko 300.000 konvertibilnih maraka.
 
Čestitajući stipendistima gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović im je poželio da uspješno završe škole koje su upisali, da vrijedno uče, jer rezultati rada i učenja postanu kad tad vidljivi.
 
-Dodjelom stipendija grad Bijeljina želi da podrži mlade ljude tokom školovanja, da zatim uspješno nađu posao, te da svojim znanjem i radom omoguće dalji razvoj naše lokalne zajednice“, izjavio je Petrović.