Centar InLingua u naselju Intergaj u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Centar InLingua u naselju Intergaj u Bijeljini


Danijela Simić je osnovala Centar za strane jezike InLingua. Danijela je završila gimnaziju u Bijeljini, zatim osnovne i master studije na Filološkom fakultetu univerziteta u Beogradu, odsjek za engleski jezik i književnost. Od 2014. je i sudski tumač za engleski jezik i aktivno se bavi prevođenjem. Iza nje je dvanaestogodišnje iskustvo u nastavi, stečeno u privatnoj školi i u državnim školama (osnovne i srednje). U prethodnoj privatnoj školi u kojoj je radila, imala je priliku da prođe kroz sve nivoe kurseva, od preschool do C2, a obavljala je i poslove kooordinatora za nastavu.



Danijela je jedna od 15 učesnica projekta #go4digitalidentity koji realizuje Inovacioni centar Banja Luka, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini. Projekat je zamišljen je kao podrška preduzetnicama od 19 do 40 godina starosti koje nude svoje proizvode/usluge u BiH, a koje su zbog pandemije izazvane virusom KOVID 19 suočene sa poteškoćama u svakodnevnom poslovanju.
 
- Kako ste došli na ideju za pokretanje biznisa? 

Privatne škole stranih jezika kao neformalni element u učenju stranih jezika značajno doprinose kvalitetu i poboljšanju samog procesa usvajanja stranog jezika. Njihova prednost je što u odnosu na formalno obrazovanje imaju manje grupe učenika, koje su više zainteresovane za učenje i rad, a sami časovi su koncipirani tako da stavljaju akcenat na praktično znanje. Ja sam veliki entuzijasta, volim svoj posao, strpljiva sam i kreativna, a prije svega dovoljno stručna. Da bi poslovni poduhvat ovog tipa bio uspješan, djeca moraju da vas vole, da uživaju u učenju jezika, da ga uče sa radošću i na jedan zabavan način. Ključ uspjeha je da ja i moji polaznici rastemo zajedno.



- Šta ćete nuditi na tržištu?

Centar za strane jezike InLingua iz svoje ponude izdvaja kurseve engleskog jezika na svim nivoima za djecu i tinejdžere, kurseve njemačkog i italijanskog jezika. Pored toga, bavimo se i prevodima sa i bez pečata sudskog tumača za engleski jezik. Centar se nalazi u Ulici Ive Andrića 10c, Intergaj Bijeljina, moderno je opremljen kako bi odgovorio najvišim standardima struke. Tim ljudi koji pored mene stoji iza Centra je stručan i kvalitetan. Svi kursevi su u skladu sa CEFR jezičkom skalom (A1-C2). Nakon završenog kursa, dobija se sertifikat Centra. Prati se rad djece kroz testove, diktate i semestralne izvještaje. Radimo i pripremu za polaganje Cambridge međunarodnih ispita. Dostupni smo i online preko zoom aplikacije.

- Kako je korona utica na vaše poslovanje, sa kojim izazovima ste se susreli, kako ste ih prevazišli?

Centar InLingua je otvorio svoja vrata u februaru 2021. godine, u teškoj i izazovnoj godini pandemije korona virusa. Već nakon mjesec dana poslovanja, primorani smo bili da obustavimo rad na 15 radnih dana, ali se i to prevazišlo djelimično online nastavom, djelimično nadoknadom, a najviše razumijevanjem polaznika za situaciju u kojoj smo. Tradicionalan način izvođenja nastave ništa ne može da zamijeni i taj faktor ljudskog kontakta, atmosfere i razmjene energije. Ljeto je samo po sebi izazovno za privatne škole zbog raspusta i činjenice da pratimo školsku godinu, ali se i to prevaziđe prevodima i kreativnim radionicama ili intenzivnim kursevima u avgustu.

- Šta je za vas značilo učešće u ovom programu, šta ste naučili, da li možete to znanje primijeniti?

Učešće u programu gofordigitalidentity mi je puno značilo. Željela sam da naučim stvari vezane za digitalni marketing i stekla sam osnove. Predavanja su bila jako korisna, kao i širenje mreže kontakata.

- Šta biste poručili drugim ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis?


Samo naprijed :-)


“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“


Marketing