Poskupio hljeb i pekarski proizvodi u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Poskupio hljeb i pekarski proizvodi u Bijeljini


Prvog novembra i prvog radnog dana u ovoj sedmici građane Bijeljine je dočekalo neprijatno iznenađenje u prodavnicama hljeba i pekarama. Jedan od najvećih snabdjevača hljebom i pecivima bijeljinskog tržišta, preduzeće “Bodaxco” povećalo je cijene svojih proizvoda od deset do 20 odsto, potvrdio je za Semberija info vlasnik i direktor ovog preduzeća Njegoslav Zagorac.

Već 25 godina sam u ovom poslu i svjestan sam činjenice da povećanje cijene hljeba djeluje bolno i neprijatno za potrošače. Neobično je i to da se ljudi manje bune zbog sve češćeg povećanja cijene goriva, ali, burno reaguju kada dođe do povećanja cijene hljeba. Mi smo pokušavali da izdržimo udar povećanja cijena svih ulaznih sirovina u septembru i oktobru, ali smo došli u situaciju da radimo bez ikakvih finansijskih efekata, bukvalno za džaba”, kaže Zagorac, ističući da je brašno u međuvremenu poskupjelo u prosjeku oko 15 odsto, da je margarin poskupio za oko 70 odsto, ulje za 50 odsto.

“Gorivo je poskupjelo u nekoliko navrata. Nema stavke u ovoj našoj branši koja nije poskupjela u značajnijem procentu. Mi smo bili primorani da povećamo cijene hljeba i peciva za deset do 20 odsto”, izjavio je Zagorac, naglasivši da je ovo privremeno poskupljenje, uslovljeno trenutnim skokovima cijena na tržištu. Tako je vekna hljeba od integralnog brašna,  umjesto dosadašnjih 1,20 KM, skočila na 1,50 KM. Poskupio je i popularni “vodeničar” sa 1,20 na 1,50 KM,  dok je popularna “ruža” od bijelog i integralnog brašna sa dosadašnjih 1,20 KM poskupjela na 1,30 KM.


Semberija info - Lj. Ljubojević