SJEDNICA GLAVNOG ODBORA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRPSKE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRPSKE U BIJELjINI


Opoziciono djelovanje na republičkom nivou

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srpske održana je u Bijeljini, a Sjednici Glavnog odbora prethodio je radni sastanak, na kojem je razgovarano o politici i ciljevima SPS. Radni sastanak i sjednica Glavnog odbora održani su tokom vikenda u Etno - selu ,,Stanišići", a pored programskih platformi i projekata za koje će se zalagati SPS, bilo je riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i regionu.
Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske rekao je da su na Glavnom odboru odlučili da djeluju opoziciono na republičkom nivou.

Pozicioniranje SPS na republičkom nivou bila je jedna od ključnih tema na sjednici Glavnog odbora.
Socijalistička partija Srpske odlučila je kako će djelovati na predstojećim republičkim izborima. 
Opoziciono djelovanje na republičkom nivou je nova odluka djelovanja SPS, rekao je predsjednik stranke Goran Selak, potvrđujući da su stanovnicima Republike Srpske potrebne pozitivne promjene, te da će socijalisti građanima ponuditi najbolje rješenje za probleme koje ih muče.

Na sjednici Glavnog odbora SPS usvojena je politička platform, sa političkim ciljevima, kao dio izborne platforme za 2022. godinu.

Istaknuto je da će glavni fokus biti čovjek, odnosno, narod Republike Srpske.
-Imamo osam političkih ciljeva, tačnije, političkih garancija koje će SPS da prezentuje javnosti”, rekao je Goran Selak, dodajući da su to garancije bez kojih SPS ne želi i neće učestvovati, bez obzira koja Vlada će donijeti promjene 2022. godine. 

Selak je potvrdio da je na sjednici Glavnog odbora SPS-a formiran je i glavni izborni štab za predstojeće izbore.