PODRŠKA RAZVOJU DJEČIJEG SPORTA ŠIROM BIH :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA RAZVOJU DJEČIJEG SPORTA ŠIROM BIH


Odbojkaškom klubu „Radnik“ iz Bijeljine, Kompanija dm drogerie markt donirala je iznos od 1.000 KM za organizaciju besplatne škole odbojke za dječake uzrasta od sedam do 18 godina.

-Zahvaljujemo se Kompaniji dm na ovoj donaciji i nadamo se da ćemo opravdati ukazano povjerenje. Ujedno koristimo priliku da apelujemo na ostale kompanije da pokažu nivo društvene odgovornosti i pomognu organizacije koje okupljaju mlade“, izjavio je Darko Manojlović, predsjednik UO Odbojkaškog kluba „Radnik“ i pozivao predstavnike dm-a u BiH da budu njihovi gosti na treninzima ili utakmicama.


Podsjetio je i kako OK „Radnik“ osnovan daleke 1977. Godine, te da je u višedecenijskom radu ostvario značajne rezultate, izdvojivši dvije vicešampionske titule Bosne i Hercegovine, učešće u CEV Čelendž kupu, osvajanje bronzane medalje u BVA Kupu klubova, tri titule prvaka Republike Srpkse, osvajanje Kupa Republike Srpske i finale Kupa BiH.

Protekla sezona za OK „Radnik“ bila je izuzetno uspješna. Klub je osvojio titulu prvaka Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji, a s mlađim selekcijama su vicešampioni Republike Srpske i BiH u pionirskom uzrastu. Kadeti kluba su vicešampioni u Republici Srpskoj, dok su juniori trećeplasirani.


-U sezonu koja je pred nama ulazimo ambiciozno. Naime, cilj nam je da naša seniorska ekipa bude plasirana među četiri ekipe i na taj način ponovo sljedeće sezone izbori plasman u evropska takmičenja. Takođe, ove sezone naš prioritet je rad s mladima. Stoga smo našu pionirsko/kadetsko/juniorsku selekciju prijavili za takmičenje u ligi Republike Srpske. To će biti odskočna daska za naše mlade odbojkaše, jer će odigrati značajan broj utakmica tokom sezone“, podijelio je skore planove Darko Manojlović.

Osim OK „Radnik“ iz Bijeljine, kompanija dm je, u okviru projekta 4. dm Ženska trka, dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

Semberija info