BIJELjINA: Gradska uprava obezbijedila 130.000 KM na ime podsticaja za samozapošljavanje - Potpisan 21 ugovor :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Gradska uprava obezbijedila 130.000 KM na ime podsticaja za samozapošljavanje - Potpisan 21 ugovor


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je danas 21 ugovor, u ukupnoj vrijednosti 130.000 KM, na ime podsticaja za samozapošljavanje samostalnih preduzetnika.



“Svaki preduzetnik pojedinačno je dobio 6.190 KM, što će im poslužiti za nabavku osnovne opreme i proširenje djelatnosti. U pitanju su preduzetnici koji su početkom ove godine registrovali djelatnost. Oni će izvještaje o utrošku odobrenih sredstava ispostaviti gradskom Odjeljenju za poljoprivredu. Ova sredstva novim preduzetnicima će pomoći da bi se finansijski osamostalili, nabavili neophodnu opremu, izmirili doprinose, proširili svoju djelatnost”, izjavio je Petrović.



Gradonačelnik je naglasio da će Gradska uprava Bijeljina podijeliti još oko 200.000 KM preduzetnicima koji su pretrpjeli štetu zbog pandemije virusa korona i ograničenja radnog vremena. On je naglasio da će u prijedlogu budžeta za narednu godinu biti planirana nova sredstva za otvaranje radnih mjesta u preduzetničkoj i zanatskoj djelatnosti.



Bojan Lazić, mladi preduzetnik, dobio je podsticaj za otvaranje butika, dok su Željka Lazić i Danka Andrić dobile podsticajna sredstva za nabavku opreme i proširenje kozmetičkih usluga. Oni kažu da im ova podsticajna sredstva puno znače, u smislu ohrabrenja  i podrške biznisu za koji su se opredijelili.


Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević