NOVI ŽITOPROMET NAJAVLjUJE NOVE PROIZVODE :: Semberija INFO ::

 

NOVI ŽITOPROMET NAJAVLjUJE NOVE PROIZVODE


Nakon nekoliko godina pauze, na XIX Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2021" svoje proizvode je izložio i DOO "Novi Žitopromet". Na sajmu su se predstavili sa provjerenim proizvodima i to četiri vrste brašna: tip 400, tip 500, tip 850, tip 1100, u različitim pakovanjima te četiri vrste hljeba koji se trenutno proizvode u pekarama Novog Žitoprometa: polubijeli, bijeli, crni i semberski hljeb.
 
-U planu je proširenje našeg asortimana. Trenutno smo na tržištu zastupljeni sa proizvodima koje smo ovdje izložili a u narednih mjesec dana proširujemo lepezu naših proizvoda sa još tri vrste hljeba. Trudićemo se da svakog sljedećeg mjeseca na tržište plasiramo jedan ili više novih proizvoda. Radi se manje-više o našim tradicionalnim, provjerenim proizvodima koje ćemo postepeno vraćati na trpeze naših građana", rekao je za"Semberija INFO" v.d.direktor DOO"Novi Žitopromet" Srđan Karać.
 
Pojava na sajmu ovog giganta semberske mlinarske industrije izazvala je radost na licima brojnih posjetilaca njihovog štanda. Povratak Žitoprometa znači povratak starog, dobrog hljeba - poručuju zadovoljni kupci.