GO SNSD BIJELjINA: POZIVAMO GRADONAČELNIKA DA NE IGNORIŠE SKUPŠTINSKE INICIJATIVE :: Semberija INFO ::

 

GO SNSD BIJELjINA: POZIVAMO GRADONAČELNIKA DA NE IGNORIŠE SKUPŠTINSKE INICIJATIVE


Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada, Miroslav Milovanović, pozvao je gradonačelnika Ljubišu Petrovića, da, kako je rekao“, „ prestane sa ignorisanjem inicijativa koje je usvojila Skupština graada i koje su upućene gradonačelniku i Gradskoj upravi na dalje postupanje“. 

-Svojim djelovanjem u prethodnom periodu smo pokazali dobru volju i pružili smo mu ruku, a činjenica je da smo u prethodnom periodu podržali preko 400 odluka i inicijativa koje je uputio gradonačelnik i Gradska uprava, što znači da nismo bili smetnja u funkcionisanju Grada Bijeljina“, rekao je Milovanović. On je podsjetio da su kroz amandmane, uveli nekoliko novih stavki koje za cilj imaju poboljšanje u budžetskim primanjima.

-Uveli smo subvencije za novorođenčad, pomoć plaćanja boravka djeci u vrtićima, podsticaji poljoprivrednicima, pomoć Gradskoj Toplani, Gradskom groblju i td., a sa druge strane, imamo potpuno ignorisanje kao skupštinska većina“, rekao je Milovanović i dodao da brojne podnesene inicijative stoje u ladicama kod gradonačelnika Petrovića.

-Među, preko 20 inicijativa je i ona koja se odnosi na Odjeljenje za stambeno-komunalne djelatnosti. Podsjetiću da je po važećim aktima, kada je u pitanju asfaltiranje u mjesnim zajednicama, definisano da građani učestvuju sa 30 posto, a 70 posto Gradska uprava. Moja inicijativa kao odbornika bila je da se iznos učešća građana, sa 30 posto smanji na 20 posto,  ali to i dalje stoji u ladici. Očekujem da će gradonačelnik „natjerati ljude u ovom odjeljenju da počnu da rade svoj posao“, rekao je Milovanović i izrazio očekivanje da će se gradonačelnik, kako je istakao, „vratiti svojim nadležnostima, a za koje su ga građani izabrali“. Na pitanje, da li postoje naznake da će doći do zajedničkog sastanka, Milovanović je rekao da je skupštinska većina više puta pokušavala i upućivala poziv, ali da sa druge strane nije bilo sluha da dođe do zajedničkog sastanka.

-Spremni smo da razgovaramo, ali za razgovor trebaju obje strane“, rekao je Milovanović.