ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SOGRS-a :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SOGRS-a


U Bijeljini je danas održana sjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske. Ovo je prva sjednica Predsjedništva u novom sazivu. Na sjednici su pored članova Predsjedništva SOGRS učestvovali i gosti iz Republičke uprave Civilne zaštite, Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, Udruženja penzionera RS i Sindikata za obrazovanje nauku i kulturu.

Predsjednik Saveza opština i gradova RS i gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo, Ljubiša Ćosić posebno je naglasio važnost davanja saglasnosti za potpisivanje Memoranduma o saradnji između SOGRS I Asocijacije lokalnih vlasti Izraela. Do sada su postojali međusobni odnosi saradnje samo između Banjaluke i grada Modin a potpisivanjem Memoranduma o saradnji očekuje se povećanje broja lokalnih zajednica iz Republike Srpske i Izraela koje bi svoje odnose saradnje gradile na primjeru Modina i Banjaluke.

Gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik Saveza opština i gradova RS, Ljubiša Petrović istakao je važnost dvije tačke današnje sjednice. Članovi Predsjedništva SOGRS su analizirali preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske nastale na temelju finansijske revizije jedinica lokalne samouprave te o Inicijativi za izmjenu Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama