DEPONIJA UKLONjENA ZA 24 ČASA! :: Semberija INFO ::

 

DEPONIJA UKLONjENA ZA 24 ČASA!


Komunalni policajac Ratomir Draganić iz Bijeljine zaprimio je prijavu da je na takozvanim drinskim staračama u blizini Pavlovića mosta jedna od firmi iz ovog grada bacila veću količinu smeća na divlju deponiju, a nakon njegove brze reakcije predstavnici firme ne samo da su odnijeli svoj otpad, nego su uklonili cijelu deponiju!
 
Draganić ističe da je na navedenoj lokaciji, kada je riječ o količini, zatečeno oko 50 kamionskih prikolica smeća, od čega je devedeset odsto bio građevinski šut, a ostatak komunalni otpad.

 
- Ljubitelji prirode i ekološki aktivisti iz našeg grada Miroslav Vujanović i Mišo Rosić objavili su fotografije deponije na društvenoj mreži „Fejsbuk“, nakon čega sam odmah reagovao i otišao na lice mjesta. Tamo sam, između ostalog, pronašao bačen arhivski materijal jednog preduzeća koje neću da imenujem, te sam posjetio njihovu upravu. U okviru zakonskih ovlaštenja naredio sam da sklone ono što su bacili, a oni su unajmili izvršioca koji je počistio cijelu deponiju u toku jednog dana'', naglasio je Draganić.
 
On je podsjetio da su za vrijeme njegovog mandata načelnika Komunalne policije, kao i tokom obavljanja dužnosti komunalnog policajca, uklonjene i druge velike deponije, poput one iza „Semberskog salaša“, te u naseljima Koviljuše, Patkovača, i u Pučilama kod kružnog toka.
 
- Pozivam sve građane da ukoliko primijete da neko odlaže otpad na neprimjeren način, podnesu prijavu Komunalnoj policiji, jer je borba za zdravu životnu sredinu borba svih nas'', dodao je Draganić.