PEDAGOŠKI FAKULTET: SVEČANI PRIJEM NOVE GENERACIJE STUDENATA :: Semberija INFO ::

 

PEDAGOŠKI FAKULTET: SVEČANI PRIJEM NOVE GENERACIJE STUDENATA


Danas je u velikom amfiteatru Pedagoškog fakulteta Bijeljina, Univerziteta Istočno sarajevo,  održan  svečani prijem 28. generacije studenata osnovnih akademskih studija.
 
 
Dobrodošlicu studentima uputio je dekan prof. dr Dalibor Stević, sa željom da krenu putem znanja, odgovornosti, humanosti i prosvećenosti. On je rekao da se bijeljinski Pedagoški fakultet razvija tokom niza godina prateći najsavremenije imperative u obrazovanju, te da je danas savremena obrazovna visokoškolska institucija.
 
-Ovo je 28. generacija studenata osnovnih studija, a u akademsku 2021/2022. godinu upisano je oko 50 studenata na tri studijska programa, to su Razredna nastava, Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i  Program za nastavnike tehničkog i informatike. Profesije za koje se školuju studenti na našem fakultetu ne trpe kvantitet i mi se trudimo da kod svih studenata maksimalno podignemo njihov potencijal, kako bi njihove kompetencije sutra bile vrhunske“, izjavio je profesor Stević.
 
Takođe, istakao je činjenicu da studiranje nije samo nauka, već i druženje i kultura, i pozvao ih je da se uključe u rad neke od brojnih sekcija. Na kraju je prof. dr Dalibor Stević rekao brucošima da Pedagoški fakultet ima kreativne profesore koji su spremni da im pomognu da studentske obaveze ispune na najbolji mogući način.
 
Ovu svečanost na Pedagoškom fakultetu uveličali su glumci Gradskog pozorišta ,,Semberija“ koji su za nove studente izveli predstavu ,,Glasovi predgrađa“.
 
Sporazum o saradnji
 
Prvog dana nastave na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, četvrtog oktobra, potpisan je sporazum o saradnji između ove visokoškolske ustanove i Gradskog pozorišta ,,Semberija“. Sporazum su potpisali dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dalibor Stević i v.d. direktor Gradskog pozorišta ,,Semberija“ glumac Ivan Petrović.
 
-Sa Gradskim pozorištem već imamo izgrađene dobre prijateljske odnose, a danas ih krunišemo memorandumom. Nadam se da je ovo početak saradnje na mnogim poljima, jer imamo jako talentovane studente koji su uključeni u rad brojnih sekcija na fakultetu, a među njima je i dramska sekcija“, istakao je profesor Stević.
 
Gradsko pozorište ,,Semberija“ osnovano je prije godinu i po i kako ističe v.d. direktor Ivan Petrović cilj im je da se zbliže kako sa kulturnim, tako i sa obrazovnim institucijama u gradu.
-Posebno nam je važna saradnja s fakultetima, jer upravo su studenti  ti koji su naša najvjernija publika, a potpisivanjem ovog sporazuma bićemo im bliži“ kaže Petrović koji najavljuje da će cijene ulaznica na pozorišne predstave za studente biti niže.

Semberija info