Saopštenje gradonačelnika Ljubiše Petrovića :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje gradonačelnika Ljubiše Petrovića


Pred sutrašnji miting stranaka koje čine skupštinsku većinu u Bijeljini, ponavlja se ustaljena praksa da direktori javnih preduzeća, fondova i ustanova ucijenama i prijetnjama primoravaju zaposlene da učestvuju na ovom protestu protiv gradonačelnika i Gradske uprave Grada Bijeljina.

Tim postupkom direktori i njihovi nalogodavci stavljaju do znanja svojim zaposlenima, ali i svim sugrađanima, da ni oni sami ne vjeruju u uspjeh mitinga, ni u vjerodostojnost zahtjeva koji će sutra biti postavljeni, pa su zbog toga primorani da ljude na miting dovode pod prisilom.

U skladu sa načelima demokratije u koje vjerujemo, pozivamo sve zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama da odluku o odlasku ili neodlasku na miting u Bijeljini ili Banjaluci donesu u skladu sa svojom voljom, a ne voljom nadređenih rukovodilaca. Istovremeno, pozivam sve sugrađane koji su istomišljenici sa organizatorima protesta i nezadovoljni mojim radom, da dođu na miting, jer vjerujem da je protest legitiman način da se izrazi politički stav. Takođe, pozivam ih da se pridržavaju mjera zaštite, imajući u vidu epidemiološku situaciju izazvanu virusom kovid-19 i da se sačuva javni red i mir u našem gradu.

Građani Bijeljine ne treba da se plaše ucjena i prijetnji, jer u ovom gradu sigurno prolazi vrijeme kada se vladalo na principu straha, a narod Semberije koji je birao svoje rukovodioce, ima pravo da protiv njih protestvuje. Promjene na čelu grada Bijeljina i u gradskoj administraciji, započete na prošlim lokalnim izborima, jasan su pokazatelj da je narod Semberije opredijeljen da živi slobodno.

​Živjela slobodna Bijeljina, Semberija i Republika Srpska!


 GRADONAČELNIK
Ljubiša Petrović