BIJELjINA: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije





 Na 30. vanrednoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije održanoj 28. septembra 2021. godine telefonskim putem, donešena je Naredba o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina, kojom su postojeće mjere produžene do 12. oktobra 2021. godine.

Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj od 28. septembra 2021.godine.

Apeluje se na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

Usled porasta broja potvrđenih slučajeva na virus korona kod djece školskog uzrasta, nadležni kontrolni organi će u osnovnim i srednjim školama intenzivno vršiti inspekcijski nadzor nad sprovođenjem mjera epidemiološke zaštite propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Na osnovu zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije, sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Grada Bijeljina obavezne su da o epidemiološkoj situaciji (pojavi virusa) redovno obavještavaju resorno Ministarstvo prosvjete i kulture i Gradski štab za vanredne situacije preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave naloženo je da, u saradnji sa nadležnom republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina.


Kabinet Gradonačelnika