Izborna skupština Organizacije starješina VRS grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Izborna skupština Organizacije starješina VRS grada Bijeljina


U Bijeljini  je 26. septembra održana druga izborna skupština Organizacije starješina Vojske Republike Srpske  grada Bijeljina.  Skupštinom je predsjedavao dosadašnji zamjenik skupštine Siniša Kajmaković.  Prije početka zasjedanja minutom ćutanja odata je počast umrlim članovima gradske skupštine - Đoki Pajiću i Mići Mićiću, kao i bivšem predsjedniku Predsjedništva organizacije Milovanu Milutinoviću.

U ime Gradske uprave skupu se obratio Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine. Iz Predsjedništva organizacije skupu su prisustvovali Mirko Trivić, član Predsjedništva i generalni sekretar  Željko Strugar. Sastanak je protekao u radnoj i konstruktivnoj atmosferi. Podnijet je izvještaj o radu za protekli period, te predočen plan rada za narednu godinu.

Potom se pristupilo izboru za Predsjedništvo gradskog odbora, potvrđeni su mandati za prethodnih sedam članova odbora i izabrana su još dva nova člana - Goran Novaković i Zoran Đekić.

Za predsjednika Skupštine izabran je Miroslav Bobić, a za zamjenika Siniša Kajmaković. Pošto je naša gradska skupština brojna izabrano je još  osam članova Gradske skupštine -  Stokan Stevanović, Miladin Rakić, Predrag Marjanović, Raco Lazić, Milenko Božić, Lazar Mlađenović, Miodrag Rajkovioć i Milan Stević.

Gradska skupština je delegirala dva člana u Republički, a to su Svetislav Stevanović i Ignjat Đorđić.

Zaključci sa ove Skupštine su da se organizacija mora pozabaviti rješavanjem  egzistencionalnih i socijalnih problema svojih članova, kao i  boračke organizacije u cjelini.  Istaknut  je  i problem sa kojim se susreću pojedni bivši oficiri  1. bijeljinske brigade „Panteri“ sa istražnim organima u BiH. Po završetku Skupšine na gradskom trgu položen je vijenac pred spomenikom poginulim borcima'', naglašeno je iz GO OSTA VRS Bijeljina.


​GO OSTA VRS Bijeljina