UDRUŽENjE GRAĐANA „MUZIČKI UMJETNICI SEMBERIJE“: DIJETE, MUZIKA I POKRET :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE GRAĐANA „MUZIČKI UMJETNICI SEMBERIJE“: DIJETE, MUZIKA I POKRET


Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ u saradnji sa logopedskim kabinetom „Tvoj logoped“ pokrenuli su  Muzičku radionicu „Čarolija“ namijenjenu djeci, uzrasta od tri do 9 godina, a po metodi Muzičke radionice „Čarobna frula“ iz Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

S tim u vezi, danas, 25. septembra, organizuje se seminar pod nazivom „Dijete, muzika i pokret“ namijenjen vaspitačima, učiteljima i muzičkim pedagozima.
 
Predavači su Bojana Nestorović, osnivač Umetničkog obrazovanja i izdavačke kuće „Čarobna frula“ iz Kolarčeve Zadužbine i  Mirjana Nedeljković diplomirani muzički pedagog, profesor solfeđa u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu.
 
Teme u okviru seminara su rana muzička stimulacija i edukacija djece u predškolskim ustanovama i uvođenje pokreta u početnu nastavu solfeđa.
         
Od svih oblika darovitosti, muzička darovitost ispoljava se najranije – oko treće godine i zato je njen stimulans, upravo, u tom periodu veoma važan. Muzika ima moć da podstiče razvoj inteligencije, motorike, memorije, socijalizacije, kreativnosti'', poručuju organizatori ovog seminara koji se održava u prostorijama Univerziteta za poslovne studije u Ulici Miloša Crnjanskog broj jedan u Bijeljini.