SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA :: Semberija INFO ::

 

SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA


Povodom Dana grada Bijeljina, polaganjem cvijeća i vijenaca, odata je počast poginulim borcima. Na spomenik u centru grada, cvijeće su položile brojne delegacije političkog, javnog i privrednog života Bijeljine, a potom je u Centru za kulturu održana svečana sjednica Skupštine grada, na kojoj su uručena gradska priznanja. Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, čestitao je građanima Dan grada uz poruku da je dužnost svakog pojedinca da svojim načinom života i rada čuva slobodu koju su izborili preci.




-Na današnji dan Bijeljina je u Drugom svjetskom ratu prvi put oslobođena od fašista, poslije dvije godine okupacije. Nažalost , to nije bio kraj okupaciji i prošlo je još vremena do konačne pobjede nad najvećim zlom koje je zadesilo svijet. Borba za slobodu kakva je vođena tih godina, srećom je prošlost, ali je ipak naivno vjerovati da je fašizam zauvijek nestao. Zato je svakodnevna dužnost svakog od nas da se svojim načinom života i rada borimo za slobodu, svoju i slobodu drugih ljudi. Na slobodu koju su naši preci izborili treba da budemo ponosni. Treba da budemo ponosni i na naš grad i našu ravnicu koju volimo, obrađujemo i koja nam daje plodove“, rekao je Đurđević.  Povodom Dana grada, najveće priznanje,  Povelja grada, posthumno  je  dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Mići Mićiću  za izuzetan doprinos u iznalaženju pravednih i profesionalnih rješenja u funkcionisanju lokalne zajednice i razvoja Bijeljine, te urađene mnogobrojne infrastrukturne projekte. Zlatna medalja  

„Knez Ivo od Semberije“  za izuzetan doprinos koji su dali u liječenju građana tokom pandemije biće uručena Bolnici  „Sveti vračevi“, Domu zdravlja i Banji  „Dvorovi“, koja je bila u kovid sistemu, a  Zahvalnica Grada Bijeljina, uručena  je  i infektologu bijeljinske bolnice Aleksandri Radojčić za učinjeno lično djelo , boreći se za živote i zdravlje svakog čovjeka u vrijeme teške epidemiološke situacije izazvane virusom korona. Priznanja  su  uručena i brojnim pojedincima i organizacijama zaslužnim za razvoj Bijeljine. Zlatna medalja „Knez Ivo od Semberije“ uručena  je  Federalnom minstarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, UNDP i DOO Mljekari „Dule“, Srebrna medalja „Knez Ivo od Semberije“: d.o.o. „Bingo“, IGP „Drina“, Bronzana medalja „Knez Ivo od Semberije“: Brani Perkoviću iz Bijeljine i Radenku Pelemišu vlasniku „Pekara Aleksa“, Zlatna medalja „Filip Višnjić“: posthumno Milanu R. Markoviću, Verici Amidžić,   Srebrna medalja „Filip Višnjić“: posthumno prof. dr Peri Spasojeviću, Bronzana medalja „Filip Višnjić“: Zorici i Ljubici Mrkaljević iz Bijeljine, Zlatna značka grada: posthumno Panteliji Saviću,  a  posthumno i Ljubi Maletiću, Zlatna značka: Marici Gajić, Srebrna značka: Vedranu Borovčaninu iz Bijeljine, a Zahvalnica Grada Bijeljina i dr Milanu Todoroviću iz Bijeljine. U ime nagrađenih, čestitke sugrađanima povodom Dana i zahvalnost za priznanja izrazio je direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ profesor dr Zlatko Maksimović.



-Hvala na priznanju, jer to je znak da ljudi vide i cijene vaš rad. To nam daje novu energiju, a ono što moram istaći da su sve vrijeme zdravstveni radnici jedinstveni u borbi protiv pandemije“, rekao je prof. dr Maksimović.  Zahvalnost za priznanje i čestitke sugrađanima uputila je i direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin ističući da da je svih 450 zaposlenih radnika u službi građana i da jedinstveni nastavljaju borbu protiv pandemije virusa korona. Čestitke povodom Dana grada uputili i šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović, ministar u Vladi RS Nedeljko Ćorić i ministar u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović, sa porukom da će svi zajedno činiti sve da Bijeljina bude još bolji grad za sve život svih građana.